Pewnie wróci tu niebawem.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:33
To zależy od motocykla, na nakedzie wszystko czuć bardzo mocno, wiatr wieje w klatę i mocno ciśnie na kask, ruch głową na boki jest trudny. Obecnie jeżdżę duzym adventure i przy 200 mogę jechać z otartą szyba w kasku. Owiewki duża szyba wszystko biorą na siebie. Prędkość jest znacznie mniej odczuwalna. Nie raz na ekspresówce przy wyprzedzaniu się zagapielm i licznik pokazywał 2 z przodu. Tutaj na filmiku odczucie jakby licznik w milach był.
Na zdrapkę jeżdżę tylko od garażu pod dom, na drogę zawsze ciuchy z certyfikowanymi ochraniaczami i koniecznie od sprawdzonych producentów: held, revit, itp
Na zdrapkę jeżdżę tylko od garażu pod dom, na drogę zawsze ciuchy z certyfikowanymi ochraniaczami i koniecznie od sprawdzonych producentów: held, revit, itp
Wombat212 napisał/a:
to gdzie ty tym rowerem jezdzisz?
pewnie jakieś dałn hile
Wombat212 napisał/a:
to gdzie ty tym rowerem jezdzisz?
Właśnie o to chodzi że już nigdzie poza lasem. I same 40km/h wystarczy aby sobie łapę zedrzeć.
Kiedyś latałem w dh trasy strome Ze ledwo wchodzisz na piechotę zjazdy po 80km/h I dropy 20m długości
Traba napisał/a:
Właśnie o to chodzi że już nigdzie poza lasem. I same 40km/h wystarczy aby sobie łapę zedrzeć.
Kiedyś latałem w dh trasy strome Ze ledwo wchodzisz na piechotę zjazdy po 80km/h I dropy 20m długości
hmm też dużo na rowerze jeździłem ale nigdy mi nie przyszło do głowy by ubierać się w kevlarową zbroję na rower. Max kask i dobre rękawice bez palców.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie