Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Coś o ż🤬dzie
dozek • 2013-11-14, 14:55
Znalazłem na piekielnych:

Cytat:

O rekordzie niewdzięczności.

Jedna z linii mojej rodziny pochodzi z Przemyśla. Mieszkają tam w kamienicy od ponad 200 lat. Przez wiele lat w kamienicy obok mieszkała pewna rodzina. Gdy w 1939 roku Niemcy zaatakowali Polskę, do ich mieszkania zapukał Ż🤬d pragnący ukryć się przed Niemcami. Cała jego rodzina została wymordowana podczas jednej z pokazowych egzekucji jeszcze w trakcie Kampanii Wrześniowej. On akurat będąc poza rodzinną miejscowością, ocalał.

Rodzina ta przyjęła go i przechowywała, ryzykując życiem. Niemcy rozstrzeliwali całe rodziny, jeśli pomagały Ż🤬dom. Nie wzięli od "lokatora" złamanego grosza.

Taka sytuacja trwała do roku 1944, kiedy to Sowieci zajęli Przemyśl. Ukrywany Ż🤬d podziękował Polakom za lata opieki. Łzy się lały, miały miejsce uściski, pocałunki w policzki...
Tego samego dnia nasz "bohater" poszedł do biura NKWD. Tam, w zamian za obietnicę posady w UB zeznał, iż dwóch synów rodziny która go ukrywała, służyło w AK. Obaj zostali poddani torturom i zamordowani. Natomiast cała rodzina została wywieziona w głąb Związku Radzieckiego.
Nikt z nich nie przeżył.

Wdzięczność ż🤬dowska...

podpis użytkownika

Si vis pacem, para bellum
Zgłoś
Konto usunięte 2013-11-14, 15:04 23
a k🤬a... doleje do i tak już wrzącego kotła
Zgłoś
Konto usunięte 2013-11-14, 15:12 109
Nic nowego niestety się nie dowiedzieliśmy.
Zgłoś
mars0015 2013-11-14, 15:20 2
ż🤬d Polakowi ż🤬dem
Zgłoś
joystik1337 2013-11-14, 15:44 9
Tylko IIIWŚ może uwolnić świat od tego ścierwa.
Zgłoś
IjonTichy 2013-11-14, 15:55 17
Po ogłoszeniu wyroku śmierci Hans Frank powiedział, że za wymordowanie ż🤬dów będą Niemcom pomniki stawiać, i w sumie miał on trochę racji.

podpis użytkownika

In the valley, we will gather there/ Helpless in our surrender/Tomorrow the plow becomes the sword/
Make us stronger in our danger/

Wishbone Ash dziffko!
Zgłoś
Konto usunięte 2013-11-14, 18:01 2
Powinno być jeszcze, że ten ż🤬d oprócz posady w UB dostał tę kamienicę po rodzinie...
Zgłoś
Majesty 2013-11-14, 18:29
Aj waj, nic nowego
Zgłoś
Suka_Blyat 2013-11-14, 18:31 50
Powiedz to w publicznej telewizji to dostaniesz dożywocie, karę finansową, którą będą spłacały kolejne 4 pokolenia twojej rodziny oraz konfiskatę całego majątku na rzecz ż🤬dów przebywających w "polskich obozach śmierci", a na dodatek odbędzie się debata telewizyjna z udziałem takiego autorytetu moralnego jakim jest Aaron Szechter aka Adam michnik <tfu> na temat "polskiego antysemityzmu", szowinizmu oraz nacjonalizmu.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-11-14, 18:33 21
Antysemityzm to cnota.
Zgłoś
muszek25 2013-11-14, 18:52
Dziwne mam uczucia, kliknąłbym piwko ale za takie sk🤬ysyństwo jakoś mnie brzydzi...
Zgłoś
Konto usunięte 2013-11-14, 18:53
Typowy judasz ...
Zgłoś
Davidzior 2013-11-14, 18:55 2
Ok, ale taką historię można samemu wymyślić. Jakieś dowody ?

Żeby nie było- nie lubię ż🤬dów.
Zgłoś
wrubel321 2013-11-14, 18:56 55
Tą krótką historią każdy sam sobie może odpowiedzieć na pytanie czy "przeprasza za Jedwabne"? Mój Tata urodził się w Jedwabnem, a nasza rodzina pochodzi z Wizny. Kilka razy z nim o tym rozmawiałem, nigdy nie odpowiedział mi wprost, za to opowiedział mi co mu jego rodzice przekazali. W skrócie - po 17 września 1939r. wiadome wojska wkroczyły do Polski od strony wschodniej, jak ruskie weszły do Wizny mośki pierwsze leciały zameldować kto i w którym domu trzyma broń czy należy do AK. Dosłownie osoby były wskazywane palcem. A później przyszedł rok 1941, koniec miłości między okupantami i zmiana warty tj. Wiznę zajęli niemcy w drodze na Moskwę. Teraz każdy z Was niech sobie odpowie co by zrobił z ż🤬dowskim sąsiadem który kilka miesięcy wcześniej skazał na śmierć twojego ojca, brata... Stąd się wzięło Jedwabne. No ale o takiej historii raczej w książkach nie znajdziecie.
Zgłoś
Jarrt 2013-11-14, 18:56
Każdy orze jak może.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie