Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
37-letnia Syberyjka pokłóciła się ze swoim partnerem, który spakował jej rzeczy, i kazał się wyprowadzić.

podpis użytkownika

Kupujcie Premium i wspierajcie sadola
Zgłoś
Dualamangor 2025-04-01, 10:02
JoSeed napisał/a:

Nie zna piekło straszliwszej furii nad wściekłość rozgniewanej kobiety...

Porzuconej, nie rozgniewanej
Zgłoś
T... 2025-04-01, 10:38
Kuźwa... Spaliła "okulara" W210. A słowaccy romowie już po niego jechali...
Zgłoś
WąsatyZbój 2025-04-01, 11:53 3
TwójCzarnyPan napisał/a:

Co to za nacja - Syberyjka? Jest jakieś nowe państwo? Rosja nareszcie się rozpadła?

"Słowniki podają, że mieszkaniec tej części świata to Sybirak, mieszkanka – Sybiraczka, a nazwa zbiorowa to Sybiracy. Moim zdaniem rozsądniej byłoby uznać te wyrazy za historyczne, a dzisiejszych mieszkańców zwać Syberyjczykami (w liczbie pojedynczej Syberyjczyk i Syberyjka), zwłaszcza że taki wyraz jest w użyciu."
- dr Jan Grzenia, Instytut Języka Polskiego Uniwersytetu Śląskiego; członek Komisji Kultury Języka Komitetu Językoznawstwa Polskiej Akademii Nauk

Mnie, osobiście, określenie: "sybiracy", kojarzy się z zesłańcami, dlatego jestem skłonny uznać za właściwsze nazwanie mieszkańców Syberii, "Syberyjczykami".
Zgłoś
Lukash2107 2025-04-01, 16:56
Chcesz gaśnice??No ok to masz..Dobra daj..i dopiero gasi ...nosz ku...idioci
Zgłoś
antychryst333 2025-04-02, 20:14
60 procent kobiet po spakowaniu nie ma gdzie wrócić w Polsce
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-04-03, 0:56 1
WąsatyZbój napisał/a:

"Słowniki podają, że mieszkaniec tej części świata to Sybirak, mieszkanka – Sybiraczka, a nazwa zbiorowa to Sybiracy. Moim zdaniem rozsądniej byłoby uznać te wyrazy za historyczne, a dzisiejszych mieszkańców zwać Syberyjczykami (w liczbie pojedynczej Syberyjczyk i Syberyjka), zwłaszcza że taki wyraz jest w użyciu."
- dr Jan Grzenia, Instytut Języka Polskiego Uniwersytetu Śląskiego; członek Komisji Kultury Języka Komitetu Językoznawstwa Polskiej Akademii Nauk
Mnie, osobiście, określenie: "sybiracy", kojarzy się z zesłańcami, dlatego jestem skłonny uznać za właściwsze nazwanie mieszkańców Syberii, "Syberyjczykami".

Był chyba nawet jakiś Związek Sybiraków, właśnie zesłańców.

Mnie się to jednak kojarzy z jakąś nową nacją, np. obywatelką hipotetycznej Republiki Syberyjskiej, która mogłaby kiedyś powstać, jako jedno z państw na gruzach Wielkiej Kacapii.
Rozmarzyłem się.
Zgłoś
Cienczleka 2025-04-04, 20:58
Bestia_z_aquaparku napisał/a:

Byłem pewien że się sama podpali, czuję niedosyt.☹️

To idź do restauracji, albo zamów se kebsa. Stało się jak się stało.
Zgłoś