Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:16
Witam,

Miałem dzisiaj wykład z teorii Murphiego. Ogólnie teoria polega na tym, że jak coś się ma zdarzyć to zdarzy się najgorsze. Powiązałem to z ostatnimi moimi sytuacjami i doszedłem do wniosku, że ten cały Murphy to niezły sk🤬ysyn musiał być i że siedzi teraz gdzieś w niebie i wdraża swoją teorie w życie przypadkowym ludziom.

1. Złapała mnie policja za jazdę po pijaku (ssić - 1 piwo) 30 metrów od domu jak wracałem od kumpla, a że było już ciemno i zimno to se wziąłem od niego rower. Oczywiście samochód którym podjechali to Alfa Romeo, jedyny chyba w całej Gdyni
2. Typowe przypadki dnia codziennego :
- spóźnij się na kolejkę do pracy, to przyjedzie punktualnie, ale jak ty będziesz na czas to ona zawsze się spóźni.
- kup bilet na całą trasę SKM a kanarów nie będzie, a podjedź sobie jeden przystanek o 22 do domu bo zimno to wsiądzie ich 5

Mógłbym tego jeszcze wiele napisać, ale nie o to chodzi. Chciałem was tylko uświadomić, że w życiu trzeba spodziewać się
niespodziewanego, a za wszystkim i tak stoi Murphy

Może trafi to na główną i rozkwitnie na ten temat mała rozmowa w komentarzach, ale że to sadol to się cudu nie spodziwam
Zgłoś
dashadow 2014-04-09, 10:17 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
nanab 2014-04-09, 12:40
Ta po jednym piwie nie da się upić, wtedy masz może 0,001 promila więc fejk.
Zgłoś
SharpSe 2014-04-09, 12:42
Też przeżyłem ostatnio tragedie. Poszedłem na kebsa i poprosiłem bez cebuli a dali mi z cebulą. Już miałem robić borute sprzedawcy ale ale myślę sobie. To ten Murphy winien przecież. I zjadłem z cebulą wyklinając pod niebiosa tego teoretyka.
Zgłoś
zxcasdqwe 2014-04-09, 12:42 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
argen 2014-04-09, 12:42 8
Zgłoś
Bazyliszek 2014-04-09, 12:49
W moim samochodzie, jak coś się zepsuję to zazwyczaj są dostępne 3 zamienniki i w zależności od modelu i rocznika przedział cenowy jest od 70zł do 450zł, ja zawsze trafiam u mechaników na 450zł lub coś koło tego
I powiedzcie mi teraz, czy to prawo Murphiego, czy po prostu rżną mnie jak frajera ??
Zgłoś
korinogaro 2014-04-09, 12:55 1
Słabo słuchałeś tego wykładu bo prawo Murphiego nie jest prawem pesymistycznym tylko optymistycznym. Prawo w oryginale brzmi: "jeśli jest więcej niż jedna metoda zrobienia czegoś i jeśli ta nieplanowana metoda powoduje fiasko przedsięwzięcia to znajdzie się ktoś kto ją zastosuje". Jest to wyraźna wskazówka, głównie dla inżynierów i projektantów żeby tak tworzyć produkty/elementy (zwracać na to uwagę) żeby nie dało się ich złożyć/użyć inaczej niż jest to wymagane (chyba że to inne złożenie nie ma znaczenia dla funkcjonalności).
Zgłoś
skrimek 2014-04-09, 12:56 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-09, 13:32
@Bazyliszek
Obawiam się, że te dwie opcje się nie wykluczają.
Zgłoś
bloodwar 2014-04-09, 13:33
@Bazyliszek - w moim jest akurat tak samo, najczęściej psuje się: alternator, pompa paliwa, turbina i w jednym, jedynym roczniku w jednej pojemności diesla pęka głowica. Wszystkie te części, zależnie od modelu (kombi, sedan, hatch) i silnika (diesel alb obenzyna) albo pojemności (1.7, 1.9, 2.0, 2.2 i 1.6, 2.0 i bodajże 2.4) i rocznika (a samochód produkowano przez kilka lat w dziesiątkach wariantów części) mogą kosztować: tanio, średnio i zabójczo drogo i są ich różne kombinacje, najlepiej jak się trafi tania pompa paliwa (bo ona lubi siadać nie-wiadomo-kiedy - przeważnie przy przebiegu 250 tysi ale i nowa prosto z salonu za 2 tysie potrafi wysiąść po pół roku a akurat z uszkodzoną pompą paliwa daleko się nie zajedzie akurat w moim jest combo: najdroższy alternator, najdroższa pompa paliwa i nadroższa turbina. A do tego mam jeden jedyny rocznikowo model w których lubiły same z siebie, w sposób niekontrolowany, pękać głowice Póki co poszła turbina i alternator, czekam jak na wyrok na głowicę i pompę
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-09, 13:51 5
Zgłoś
IwanMT 2014-04-09, 14:16
Miałem o tym w liceum na angielskim i to jest o dupe potłuc. Wielka mi teoria....
Zdarzają się głupie sytuacje, ale co zrobisz.
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-09, 14:49
janusz spoko wykład lepszy sos niż z samego tematu pozdro
Zgłoś
Werewolv 2014-04-09, 14:55
To Boska ingerencja.
Zgłoś
karbon1992 2014-04-09, 14:56 1
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem