Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
2 Opuszczone wielkopolskie cegielnie "Brick Town"
Konto usunięte • 2013-11-13, 8:19
Witam, tym razem mam dla was 2 opuszczone cegielnie z byłego województwa kaliskiego. Część z was na pewno bardzo dobrze je kojarzy. Jedna majestatyczna i wiekowa bo z 1794 roku (Lenartowice) natomiast druga o wiele młodsza wiekowo aczkolwiek po dziś dzień częściowo wyposażona.

Więcej zdjęć z miejsc zapomnianych, opuszczonych i nie tylko (dworki, pałace, szpitale, kościoły, fabryki) znajdziecie na mojej stronie:

facebook.com/Addic7edBros?ref=hl

PS. Zamierzam ignorować idiotyzmy w stylu czemu taki obiektyw, czemu fish-eye, sprzedaj go itp bo mam to głęboko gdzieś, jeśli Ci się nie podoba to po prostu odpuść no chyba, że potrafisz krytykować konstruktywnie.
Zdjęcia standardowe i wręcz podręcznikowe znajdziesz w albumie/książce.

Zgłoś
Lord_Viader 2013-11-15, 21:20
Sporadycznie w Lenartowicach organizowane są strzelanki, po prostu piecie są wyłączone z gry. Piękne to były czasy, gdy organizowaliśmy tam nocne akcje - miejscówka miała ogromny potencjał.

@addic7ed - z niecierpliwością czekam więc na nowy materiał, mam nadzieję, że z moich rodzinnych stron coś się jeszcze przewinie.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-11-15, 23:04
Lord_Viader napisał/a:

Sporadycznie w Lenartowicach organizowane są strzelanki, po prostu piecie są wyłączone z gry. Piękne to były czasy, gdy organizowaliśmy tam nocne akcje - miejscówka miała ogromny potencjał.

@addic7ed - z niecierpliwością czekam więc na nowy materiał, mam nadzieję, że z moich rodzinnych stron coś się jeszcze przewinie.

Pytanie za 100 pkt. a która wg Ciebie jest dobrze zachowana cegielnia w tych okolicach ?? Chętnie odwiedzę
Zgłoś
Lord_Viader 2013-11-16, 21:16
Gdybym powiedział Ci wprost i podał adres to byłoby zbyt łatwo. Przecież o to właśnie chodzi, żeby samemu odkrywać co ciekawsze miejsca. Podpowiem jednak, że jest naprawdę blisko, chociaż obawiam się, że mogła zostać zaadaptowana jako magazyn lub coś podobnego.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-11-16, 23:05
Lord_Viader napisał/a:

Gdybym powiedział Ci wprost i podał adres to byłoby zbyt łatwo. Przecież o to właśnie chodzi, żeby samemu odkrywać co ciekawsze miejsca. Podpowiem jednak, że jest naprawdę blisko, chociaż obawiam się, że mogła zostać zaadaptowana jako magazyn lub coś podobnego.

No ja stamtąd pochodzę i podejrzewam, że wiedziałbym o niej. Zapewne została zaadaptowana bądź wydzierżawiona ale sprawdzę Znam sporo tych cegielni ale nie wszystkie odwiedzam bo szczerze mówiąc troszkę mi się przejadły Lenartowice robiłem jeszcze jak było sprzęciwo w środku a to był czad eh
Zgłoś
Asdasiq 2013-11-19, 8:51
W końcu mogę Ci postawić piwerko za świetne zdjęcia bez fish eye - chwytaj. Tak trzymaj, ten hipsterski obiektyw nie czyni z Ciebie c🤬j wie jakiego artysty.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-11-19, 8:54
Asdasiq napisał/a:

W końcu mogę Ci postawić piwerko za świetne zdjęcia bez fish eye - chwytaj. Tak trzymaj, ten hipsterski obiektyw nie czyni z Ciebie c🤬j wie jakiego artysty.

Tak jak wspomniałem chciałbym utrzymać proporcję i pewne urozmaicenie więc będę się starał jechać na dwa obiektywy tak by każdy znalazł coś dla siebie z lokomotywami tak właśnie zrobiłem..
Zgłoś
toooomelo 2020-12-07, 21:07
addic7ed, addic7ed,
Witam.
Byłbyś tak miły podać lokalizacją cegielni z pierwszego zdjęcia?
Dojadę tam motocyklem?
Chciałbym tam zrobił małą sesję zdjęciową typu "moto" i ślubną do tego.

Dziękuję!
Zgłoś