Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
PoProstuNIKT 2021-09-11, 23:13 1
McQurwa napisał/a:

Ciekaw co by było gdyby uderzyli w kopuły elektrowni atomowych

podejrzewam że wytrzyma, ew. dojdzie do rozszczelnienia, ale sam rdzeń nie będzie "na świeżym" powietrzu, te kopuły trochę ważą a samolot się rozpada podczas uderzenia w przeciwieństwie do kopuły.

Cytat:

Potężny wybuch (termiczno-chemiczny, nie jądrowy) doprowadził do zrzucenia betonowej pokrywy o grubości prawie 6 metrów i wadze 2000 ton, przykrywającej z góry rdzeń
reaktora, wskutek czego do atmosfery przedostały się ogromne ilości materiałów promieniotwórczych12. Skażenie rozprzestrzeniło się na teren byłego
ZSRR oraz Europy i na Półkulę Północną.

ruj.uj.edu.pl/xmlui/bitstream/handle/item/28349/mlynarski_energetyka_j...

tutaj o Czarnobylu, kopuła ważyła 2000 ton samolot nawet największy pasażerski załadowany jak indyjski pociąg i zatankowany jak prywatne auto na służbową kartę będzie ważył 1/4 maksymalnie, pewnie by ja "popchnęło" troszkę.
Zgłoś
dadar123 2021-09-12, 11:15 2
A tu ciąg dalszy amerykańskiego przekrętu pod nazwą "Szukamy pieniędzy na wojnie"

Zgłoś
hardfall 2021-09-12, 12:03 5
Zgłoś
KFCnigget 2021-09-12, 17:09 1
ecnart napisał/a:

podejrzewam że wytrzyma, ew. dojdzie do rozszczelnienia, ale sam rdzeń nie będzie "na świeżym" powietrzu, te kopuły trochę ważą a samolot się rozpada podczas uderzenia w przeciwieństwie do kopuły.

tutaj o Czarnobylu, kopuła ważyła 2000 ton samolot nawet największy pasażerski załadowany jak indyjski pociąg i zatankowany jak prywatne auto na służbową kartę będzie ważył 1/4 maksymalnie, pewnie by ja "popchnęło" troszkę.

a co gdyby Bush coś takiego zaplanował? dalej myślisz, że by wytrzymały?
Zgłoś
PoProstuNIKT 2021-09-12, 21:10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
kamilja 2021-09-12, 23:04 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
dadar123 2021-09-14, 17:36
Zgłoś
KrólikBugs 2021-09-15, 19:40
kamilja napisał/a:

elektrowni atomowej w Sontheim an der Brenz

Jakaś elektrownia ukryta na zadupiu ma według ciebie lepszą ochronę niż jedno z największych miast świata?
Zgłoś
Folur 2021-09-21, 23:34
Zgłoś
neo001 2021-09-27, 23:12
@kamilja większych bzdur już dawno nie czytałem. Elektrownie atomowe które są zamaskowane, bo nikt w okolicy nie wie co się tam znajduje, a jak ktoś spróbuje to nagłośnić choćby poprzez oferty zatrudnienia na jakimś portalu kończy w czarnym worku. O najważniejszym zapomniałem, każda ma swoje lotnisko wojskowe w okolicy.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem