Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
25 maja 1948 roku
~Tołdi • 2013-05-25, 12:16
25 maja 1948 roku po procesie sądowym(prokurator i jeden z sędziów byli w AK) zamordowano Rotmistrza(dziś kapitan) Witolda Pileckiego autora tzw. Raportów Pileckiego w których opisał życie w KL Auschwitz. Po wojnie zdradzony przez własnych kolegów z AK i komunistów i zamordowany. CZEŚĆ I CHWAŁA!

Daję specjalnie na główną, biorę wszystko na klatę.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-05-25, 14:12 17
Komunizm - przed wyrażeniem poparcia skonsultuj się z historykiem, ekonomistą lub psychiatrą.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-25, 14:30 1
Nie uczą o tym w szkołach o takich ważnych ludziach jak on a szkoda bardzo ciekawa postać wieczna pamięć dla niego.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-25, 14:32 1
Ani razu nie usłyszałem o Nim na historii.
Przypadek?Nie sądzę!
Jego postawa jest dla mnie definicją bohaterstwa.
Zgłoś
Morthaliar 2013-05-25, 14:57 1
Jak dobrze pójdzie, to sadol stanie się porządnym portalem informacyjnym.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-25, 15:13 3
zauwazyliscie, a raczej czy nie zauwazyliscie podobnego tematu , ani nawet mniejszej wzmianki o tym na zadnym wiekszym portalu "informacyjnym" ? precz z komuna
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-25, 15:25 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Moby_Dick 2013-05-25, 17:06 2
Piwko za temata iście ważna jest ta data! I oby nie poszła w zapomnienie. Więc i drugi browar za sadolom przypomnienie.
Zgłoś
ErwiN 2013-05-25, 17:54 4
Nikt nie zrobił tego co ten polski żołnierz
Dlatego całemu światu trzeba go przypomnieć
On tysiąc dni kieruje konspiracją w piekle
Aż zadrwi z diabła i z raportem ucieknie.

Czemu mnie o Tobie w szkole nie uczyli?
Ktoś bardzo nie chce, by w tym kraju ludzie dumni byli
Czas byśmy wreszcie grzech niewiedzy zmyli
To my, młodzi Polacy, przed Tobą czoła chylimy!!
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-25, 18:00
Ponieważ żyli prawem wilka
Historia o nich głucho milczy
Pozostał po nich w kopnym śniegu
Ich gniew, ich rozpacz i ślad ich wilczy.

Brakuje mi takich ludzi.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-25, 19:16
suchamysz napisał/a:

Ani razu nie usłyszałem o Nim na historii.
Przypadek?Nie sądzę!
Jego postawa jest dla mnie definicją bohaterstwa.

Nie, nie przypadek. Po prostu miałeś w dupie i zlewałeś lekcje
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-25, 21:39
Zlewałem,ale to inna historia.Powiem więcej,nadal zlewam,bo ciągle jestem w gimbazie,
ale o Pileckim i wielu Mu podobnym wiem wiele, między innymi to ,że o nich nie uczą.
No chyba,że masz nauczyciela-patriotę.Wtedy szczerze Ci zazdroszczę.Mój nauczyciel historii
to zwykły jełop.
Zgłoś
~Tołdi 2013-09-07, 16:03
Rotmistrz dostał pośmiertny awans na pułkownika, dzisiaj trochę młodzieży uświadomiłem o Pileckim. Dla mnie zawsze będzie rotmistrzem Moja reakcja na awns

Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem