W c🤬j dawno prezentowałem tutaj analogiczny, jednak 18-cylindrowy model wykonany przez dziadka, którego jestem kurewa fanem
"W" w tym przypadku jest nie w 100% trafne, bardziej pasowałoby jakieś 2V czy c🤬j wie co, ale mniejsza.
Oczywiście każda część wykonana własnoręcznie, na jego kanale można znaleźć filmy pokazujące ich wykonywanie. Miło tak popatrzeć na klawiaturę przy tak wolnych obrotach, czy tylko ja jestem jebnięty?
Zasilany powietrzem, ma za zadanie cieszyć oko i dawać frajdę.
Nie było, a jak się nie podoba, op🤬lcie mnie - więcej nie wstawię.
n................o
2015-12-01, 14:34
no to mi narobiłeś! Włączając byłem średnio zainteresowany, choć jednak trochę. To co mi zrobiłeś po drodze to wiem tylko ja - szczękę zbierałem z podłogi, a dla dziadka pełen podziw. Dawaj wincyj!!!
N................n
2015-12-01, 14:40
@nasio W - 18 cały temat znajdziesz moim profilu, tam jest w c🤬j filmików.
Ja się zastanawiam jaka była by kultura pracy takiego silnika, poziom hałasu, zużycie paliwa, niezawodność. Po modelu widać, że konstrukcja wpada w niewielki rezonans co przekłada się na mniejsze drgania. Ciekawe jak byto wyglądało w skali 1:1.
Swoją drogą - piwo dla tego dziadka
G................2
2015-12-01, 15:20
Pikne k🤬a, pikne
k................d
2015-12-01, 16:10
pozniej napraw takie gwono miliony zakretek pokretek
Piwo za temat, oraz dla ludzi z pasją
M................3
2015-12-01, 16:14
więcej p🤬lenia się niż na niejednym filmie z redtuba
Można gdzieś dostać taki silnik do złożenia samemu?
podpis użytkownika
I'm surrounded by idiots.
Fajne i piwko. Miła odskocznia od cipek, fiutów i rozwleczonych flaków.
k................2
2015-12-01, 16:52
ten silnik ma więcej mocy niż wasze golfy 3 z 1.6 w GTI i LGPower :V
f................7
2015-12-01, 18:53
było
Chce taki model na półkę...
Ukamienujecie mnie później, ale skoro zasilany powietrzem to niby jak? Ros-sprężarka - taki wentyl znaczy się - do aerozolu? Jak nie to co? Po co to komu? No spoko: dziadek się nudzi, ale gdzie zasilanie paliwem, gdzie zapłon, gdzie praca? Tyle roboty żeby powietrze z bańki wypuścić? Lipa! Jaki to silnik? Silnik ma wytwarzać moc, a to tylko zużywa moc użytą do sprężenia powietrza. Nie fajne. Spadaj.
a jaka jest kolejnosc zaplonu w takim trupie

?
N................n
2015-12-01, 22:19
serenity napisał/a:
Ukamienujecie mnie później, ale skoro zasilany powietrzem to niby jak? Ros-sprężarka - taki wentyl znaczy się - do aerozolu? Jak nie to co? Po co to komu? No spoko: dziadek się nudzi, ale gdzie zasilanie paliwem, gdzie zapłon, gdzie praca? Tyle roboty żeby powietrze z bańki wypuścić? Lipa! Jaki to silnik? Silnik ma wytwarzać moc, a to tylko zużywa moc użytą do sprężenia powietrza. Nie fajne. Spadaj.
"Model".