Główna Poczekalnia (15) Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2 minuty temu
Więcej info pod filmikiem. Link do całości.

Info:
Cytat:

Do zdarzenia doszło w czwartkowy poranek. Na przejściu dla pieszych na Alei Wojska Polskiego doszło do potrącenia 17-letniej dziewczyny. Sprawca potrącenia uciekł z miejsca zdarzenia, nie udzielając pomocy poszkodowanej. Dziewczyna z obrażeniami ciała została przewieziona do szpitala.

W czwartek, 31 sierpnia około godz. 07:30 na ul. Aleja Wojska Polskiego w Malborku doszło do potrącenia 17-letniej pieszej.
- „Kierujący zielonym Volkswagenem nie ustąpił pierwszeństwa 17-latce, która znajdowała się na przejściu dla pieszych. Sprawca, nie udzielając pomocy, odjechał z miejsca zdarzenia w kierunku Elbląga” – informuje st. asp. Sylwia Kowalewska, oficer prasowy Komendy Powiatowej Policji w Malborku.
- „Po dojeździe naszych dwóch zastępów do miejsca zdarzenia zastano osobę poszkodowaną po potrąceniu, nieletnią. Działania nasze polegały na zabezpieczeniu miejsca zdarzenia, udzieleniu kwalifikowanej pierwszej pomocy osobie poszkodowanej i przekazaniu osoby poszkodowanej dla przybyłego Zespołu Ratownictwa Medycznego” - informuje mł. asp. Mariusz Wyciszkiewicz, oficer prasowy KP PSP w Malborku.
Poszkodowana nastolatka z obrażeniami ciała została przewieziona do szpitala.
- „Policjanci natychmiast rozpoczęli poszukiwania i kilka ulic dalej znaleźli porzucony pojazd. Mundurowi zabezpieczyli dostępne monitoringi, przesłuchali świadków zdarzenia i zabezpieczyli ślady” – wyjaśnia st. asp. Sylwia Kowalewska. - „Dzięki intensywnej pracy policjanci ustalili, że związek z tym zdarzeniem może mieć 74-letnia właścicielka zabezpieczonego pojazdu. Kobieta została zatrzymana na terenie powiatu sztumskiego”.
Teraz śledczy wyjaśniają okoliczności tego wypadku.

Ciekawostka: dokładnie 2 lata temu w tym samym miejscu facet potrącił inną nastolatkę:
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
ellsworth 2023-09-01, 23:18 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
~Henryk_Sprężyna 2023-09-01, 23:52 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2023-09-02, 1:19 1
Zgłoś
Pawehan 2023-09-02, 2:16
Zgłoś
Cudak 2023-09-02, 12:10 1
Zgłoś
ellsworth 2023-09-02, 13:40
Cudak napisał/a:

Jadąc samochodem należy mieć oczy dookoła głowy, nie ważne czy jedzie się z pierwszeństwem czy na zielonym świetle. Doświadczeni i rozważni kierowcy robią to instynktownie. Zapomniałeś o jednej ważnej rzeczy. Na drodze zderzające się samochody mają równe szanse. Pieszy w konfrontacji z samochodem nie ma żadnych szans. Czasami bliscy mogą pieszemu napisać na grobie "miał pierwszeństwo". Jedyne co pieszy musi zrobić to się ROZEJRZEĆ. Spojrzeć w lewo i w prawo. Ile to trwa? Sekundę? Naprawdę widzisz w tym jakąś trudność? Zmniejsza to Twój komfort chodzenia? Sprawia że czujesz się źle bo (uwaga!) - MUSISZ POMYŚLEĆ? Oj oj straszne rzeczy trzeba pomyśleć, nikt za mnie nie pomyślał chlip chlip...
Prowadząc samochód, jadąc na rowerze czy przechodząc przez jezdnię, ufam wyłącznie sobie. Jeśli Ciebie przepisy zwalniają z myślenia to szczerze Ci współczuję

Chce zobaczyć twoje równe szanse w samochodzie jak się zderzysz z ciężarówką!
Chce też zobaczyć twoje oczy dookoła głowy na przykładzie przejazdu drogą główną przez skrzyżowanie o ograniczonej widoczności, gdzie na wlocie podporządkowanym jest znak stop. Bo wiesz, to działa w dwie strony. Skoro samochód na podporządkowanym musi się zatrzymać żeby dopiero widzieć czy na głównej nikogo nie ma, to ty jadąc główną też musisz się zatrzymać przed tym wlotem podporządkowanym, jeśli masz zamiar upewnić się, że ta wspomniana wyżej ciężarówka nie rozsmaruje cię wyjeżdżając z podporządkowanego. Robisz tak? Idę o zakład o wszystkie pieniądze świata, że NIE!
Zgłoś
neo001 2023-09-02, 20:12
Zgłoś
Ork.Fajny 2023-09-02, 20:32 1
Zgłoś
~Henryk_Sprężyna 2023-09-02, 20:41
Zgłoś
neo001 2023-09-02, 21:30
Zgłoś
Ork.Fajny 2023-09-02, 21:32
Zgłoś
~Henryk_Sprężyna 2023-09-02, 21:46
Zgłoś
Ork.Fajny 2023-09-02, 22:13 1
Zgłoś
~Henryk_Sprężyna 2023-09-02, 22:20
Ork.Fajny napisał/a:

Pół życia na UPR czy KNP człowiek głosuje a go jakiś dzieciak udający dorosłego od lewaków wyzywa bo nie podobają mu się przepisy drogowe xD

Głosuj sobie na kogo chcesz, ale wiedz, że jesteś lewak, turbo lewak. "Pół życia" to też dobre. Jako 15-latek to mogłeś sobie głosować na przewodniczącego klasy, co najwyżej

Ork.Fajny napisał/a:

Ale co z tego...? Mamy w Polsce takie a nie inne prawo i masz się do niego stosować

Jestem wolnym człowiekiem i żadne komusze przepisy nie będą mi dyktować co mam robić, a czego nie.

Ork.Fajny napisał/a:

Skończ. Piszesz jak seba od BMW.

Napisałem ci przecież, mały nieuku, że to nie mój komentarz, tylko cytat z innego tematu - nie mój, kumasz to, czy masz do łba za daleko?
Zgłoś
neo001 2023-09-03, 14:08
motylekwbrzuchu napisał/a:

Według mnie, oczywiście powinno mieć auto, bo to jezdnia, a nie chodnik.

Na szczęście Twoje prywatne zdanie niema przełożenia na rzeczywistość. Pogódź się z faktem że to się nie zmieni i żyj dalej szczęśliwie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem