"87 letni kombatant ze Szczecina każdy dzień wojny widzi jak by to było wczoraj. Teraz przychodzi co roku na Wały Chrobrego żeby się cieszyć i upewniać, że to wszystko miało sens. W jego wypowiedzi jest misterium. On odkrywa przed nami to, co większość zapomniała dawno lub nigdy się nie dowiedziała. Patriotyzm to zwykłe ludzkie uczucie."
Wzruszyłem sie przy 4 minucie.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2012-11-13, 1:21
A najsmutniejsze jest to, że takie idiotyczne pokolenia jp i innych imbecyli za 20,30 lat nawet nie będą wiedzieli o co chodziło..
konto usunięte
2012-11-13, 1:59
Aż łza się kręci w oku, mocny materiał. Szkoda, że taki krótki.
konto usunięte
2012-11-13, 2:19
Jestem normalnie w szoku po obejrzeniu. Szacunek dla takich ludzi. 90 % narodu pewnie nie zdaje sobie sprawy co tacy ludzie jak on przeżyli. Przykro patrzeć jak im nasze cudowne państwo dziękuje za to co zrobili dla Polski. Szkoda też że mój dziadek nie dożył tych lat. Bardzo chętnie też bym usłyszał jego historię. Jedyne miejsce gdzie mogę z nim porozmawiać to cmentarz :/ . Ciężko to obejrzeć bez wzruszenia. Pozdrawiam autora filmu i bardzo się ciesze, że mogłem to obejrzeć. Wielki szacunek dla tego Pana i dla takich ludzi jak on. Bez nich prawdopodobnie nie było by nas.
konto usunięte
2012-11-13, 7:25
uklony i wielki szacunek dla Pana!
powiedział ze ma 88, a w styczniu 89 ;p a w opisie jest 87-letni
warto poprawic ; ]
dziadek sporo przeżył ma o czym opowiadać i szacunek mu się należy. Teraz banda idiotów interpretujących się z nim a obrzucających kamieniami innych Polaków za inne orientacje,religie,poglądy polityczne czy też inne banalne powody, powinni zweryfikować na czym polega miłość do ojczyzny i rodaków.
konto usunięte
2012-11-13, 10:10
I gdzie posty lewaków, że to faszysta ? Właśnie o takich ludziach i wartościach trzeba pamiętać !
Chwała Wielkiej Polsce !
konto usunięte
2012-11-13, 10:23
konto usunięte
2012-11-13, 11:23
sebeks napisał/a:
po prostu łyknąłeś tę historię, zapewne prawdziwą, ale subiektywną
Ty pewnie kończysz na łykaniu spermy tatusia i tego co ci pokażą w w TVNie.
Dzięki takim właśnie ludziom wiemy jak wyglądała wojna i co dzięki ich teraz mamy.
Według mnie wraz z takimi ludźmi ginie Polska...
Za każdym razem, jak oglądam taki materiał to płaczę i jest mi wstyd. Wstyd mi za stada pedałów, lalusiów i gimboz🤬bów, którzy mają to wszystko w dupie i wyłączają film po pierwszej minucie, bo gada jakiś "stary ciul".