Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 9:14
99% ludzi nie potrafi odpowiedzieć prawidłowo
konto usunięte • 2013-12-30, 4:43
Ponieważ ostatnio popularne są zagadki w stylu "kiedy miałem 2 lata, moja siostra była 2x młodsza ode mnie", a mało bawi mnie sprawdzanie inteligencji robotników od łupania kamieni tudzież masażystów z Kielc i okolic, proponuję coś podobnego, ale level hard.

Dla zwycięzców piwo. A jeśli ktoś zbuduje działający napęd wg. mojego pomysłu -- oddam prawa pozwalające opatentować wynalazek.

Z uprzejmymi pozdrowieniami,

Zgłoś
Brzydkii 2013-12-30, 11:07
Będzie młodsza o około 98 lat.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-30, 11:18 2
Zagadka jest nie do rozwiązania, ze względu na złą jednostkę przyspieszenia! (przyspieszenie w m/s)?
badum tss!
Zgłoś
htr83 2013-12-30, 11:37 2
niestety "okoń" to nieprawidłowa odpowiedź

rozwiązanie zagadki to:
"czosnek"
Zgłoś
las84500 2013-12-30, 11:44 1
A pytanie tak naprawdę brzmiało" "Ile waży kilogram szczupaka?"
Zgłoś
longlong7 2013-12-30, 11:47
Nie uwzględniłeś teorii względności, podczas przemieszczania się statku czas w rożnych miejscach biegnie z inną prędkością, więc podawanie sekund mija się w tej zagadce z celem
inna sprawa... jeżeli ten statek pędzi 1,632 prędkości światła a przyspieszenie ma prawie ziemskie i to błędne, to chłopie zanim by się rozpędził do prędkości 1761340647,936km/h zajeło by to mu około 52840219,41 godzin a co ile czasu by hamował?
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-30, 11:53 363
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-30, 13:45 178
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Imm420 2013-12-30, 14:18 13
Odpowiedź jest zawarta w pytaniu
Pyt: Podaj dokładną różnicę wieku...
3 lata, 7 dni, 16 godzin, 5 minut i 12 sekund
Zgłoś
dmnunited 2013-12-30, 15:57
mastmc: obliczasz dylatację czasu dla prędkości bliskiej c przekształcając równanie V = s/t? powodzenia

a nie pardon, nie doczytałem
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-30, 16:12 2
Eee, ale skoro teoria nie przewiduje poruszania się z prędkością większą niż prędkość światła to jak macie zamiar policzyć dylatację czasu w pojeździe poruszającym się z prędkością większą niż prędkość światła?(Odp: Nie istnieje teoria pozwalająca obliczyć rozwiązanie tego zadania).
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-30, 17:30
@mastmc

Wiem, że BongMan nie podlega prawom fizyki.

Ale nie wmówisz mi, że Ty nie podlegasz "prawą" ortografii.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-30, 18:11 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
biszkopt14 2013-12-30, 18:46 13
Zgłoś
Aperos 2013-12-30, 21:57
Wydaje mi się że skoro chodzi o różnice biologiczną to jest ona niezmienna dlatego że nie znamy dokładnej zmiany prędkości reakcji chemicznych zachodzących w organizmie więc przyjmujemy ją jako stałą Zakładając że uruchomisz zegar przy jej wylocie i zatrzymasz przy przylocie to i tak minie te x lat dla ciebie i dla niej wiec przyjmując ciebie jako układ odniesienia wszelakie przemiany zachodzące w organizmie nie zmienią swojej szybkości(nie znalazłem jeszcze żeby to ktoś udowodnił dla prędkości zbliżonych do prędkości światła a ty tu mówisz o tych ponad )
Zgłoś
furak151 2013-12-30, 22:48 1
Dla obiektu poruszającego się z prędkością światła dylatacja czasu jest maksymalna, czyli czas stoi dla owego obiektu w miejscu. Wracając do zadania, nie jest możliwe osiągnięcie prędkości większej niż prędkość światłą, więc zadanie do dupy.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem