Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:48
ABC piwosza
Zakrzaku • 2014-05-19, 19:17

Ten materiał miał się nazywać 10 rzeczy, które musisz wiedzieć o piwie, żeby nie wyjść na głupka. Ponieważ, sam już nie wiem ile tych kwestii w końcu poruszyłem, więc zmieniłem tytuł na „wszystko, co musisz wiedzieć o piwie, żeby nie wyjść na głupka”. Oczywiście, to nie zamyka tematu, ale jest to rozsądna pigułka wiedzy na sam początek.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Machol 2014-05-19, 22:34
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Sova30 2014-05-19, 22:37 3
@up

Cytat:

UWAGA po JEDNYM łyku piwa i potrzymaniu go w ustach przez dwie sekundy i połknięciu należy przepłukać usta wodą jak myjemy zęby i skosztować następnego. (mała ciekawostka można także przegryźć chlebem)

Nie wiem czy śledzisz bloga Pana Tomka, ale sądzę, że nie skoro takie rzeczy wypisujesz.
W jednym ostatnio oglądanym przeze mnie filmików padło właśnie pytanie, czy nie powinien przypadkiem przepłukać ust wodą przed każdym następnym łykiem innego piwa?

Odpowiedź Pana Tomasza:
"Owszem gdy sędziujemy mamy na stole wodę i chleb, ale... "

Mniej więcej brzmiało to tak, że ich po prostu nie potrzebują (nie pamiętam już dokładnie, dlatego dalej nie cytuję), więc skoro światowej sławy sędziowie nie potrzebują tego typu zabiegów po kilku łykach piwa, a ty potrzebujesz to znaczy, że się po prostu nie znasz
Zgłoś
konto usunięte 2014-05-19, 22:53
Najlepsze piwo:
- otwarte

Btw sam warze piwo w domu - sklepowe to siki.
Zgłoś
hpiotrekh 2014-05-19, 23:13 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-05-19, 23:20 1
akurat jak wstawiał pierwszy materiał o kropkach to pokazywał je na przykładzie jakiegoś lecha shandy pomarańczowego który dopiero wjechał na półki. I w ciągu kilku dni juz był 4 razy odświeżony?

Zresztą i tak w was wbijam
Zgłoś
juzekmotyka 2014-05-19, 23:51 3
Naprawdę są debile, którzy wierzą w te kropki? Na pewno producent jak "odświeża" piwo to jest na tyle uczciwy, że zaznacza wam to kropką. Jebnijcie się w łeb.
Surojak, piwo z biedronki może być rzeczywiście gorszej jakości jeżeli jest produkowane specjalnie dla nich, a puszka 0,55l to chyba tylko w biedronce. Coś za coś, niższa cena - gorsze surowce.

Filmik bardzo ciekawy. Sam od niedawna zainteresowałem się produkcją i konsumpcją piwa. Polecam każdemu uwarzenie swojego browarka. Fajna zabawa, nieduży koszt i satysfakcja z delektowania się własnym piwkiem A ze sklepu polecam Ciechana Lagerowego.
Zgłoś
konto usunięte 2014-05-20, 0:57 1
Lwówek robi najlepsze piwa

@Machol
Dlatego nie ma w składzie podanego chmielu, bo producenci piwa są zwolnieni z ujawniania składu, muszą podawać tylko alergeny (tak samo, jak piekarze zresztą)
Zgłoś
Hrabia Drapula 2014-05-20, 1:06 2
@surojak
żywiec był piwem 20 lat temu
pierdzielisz bzdury jak potłuczony,jedź na wycieczkę do browaru i zobacz jak rozlewane jest piwo,a nie siejesz herezje jak mocher jakiś
jak będziesz już w browarze to zapytaj o etat otwieracza puszek i zlewacza do kadzi warzelnej
Zgłoś
konto usunięte 2014-05-20, 2:34
Zgłoś
beeveer 2014-05-20, 9:02 1
gimbaza pewnie o tym nie wie, ale dla mnie i kumpli najlepsze jest piwo po pracy
Zgłoś
konto usunięte 2014-05-20, 19:38 2
Zgłoś
konto usunięte 2014-05-24, 16:47
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem