Generalnie, to człowiek ma tendencję do przemocy-jesteśmy jedynymi zwierzętami, które zabijają dla przyjemności. Nawet drapieżniki atakują tylko po to, żeby się nażreć, co nie znaczy oczywiście, że należy pozwalać na to, żeby ktoś nas bezkarnie napadał.
Jakby było tak pięknie, ze ograniczenie dostępu do broni=spadek przestępczości i wzrost bezpieczeństwa, to przysięgam, byłbym obiema rękoma za zakazami. Ale tak nie jest.
Ciekawa rzecz, że po wprowadzeniu w 1997 roku w Wlk. Brytanii ograniczeń w dostępie do broni ilość przestępstw dokonywanych z jej użyciem wzrosła. Ciekaw jestem, co na to nasi kochani, czerwoni pacyfiści? Swoją drogą-zobacz, że komuna nie była jednak taka głupia (może to złe słowo-nie była nieporadna)-jak wmówiła ludziom, że odbiera się im broń dla ich bezpieczeństwa, to w to uwierzyli i wierzą w nieomal ćwierć wieku po jego upadku (no, załagodzeniu formy).
konto usunięte
2013-04-10, 17:53
Gonczor napisał/a:
Generalnie, to człowiek ma tendencję do przemocy-jesteśmy jedynymi zwierzętami, które zabijają dla przyjemności.
To wszyscy tak robimy? Myślałem,że to tylko psychopaci.
konto usunięte
2013-04-10, 18:21
Prawda jest taka, że zawsze, jak wystąpi jakaś masakra z bronią palną to huczą w mediach aż miło. Niech pod koniec roku w USA zrobią podsumowanie ile osób zginęło z rąk napastnika/złodzieja/mordercy, bo nie miało dostępu do broni - założę się, że liczba będzie co najmniej 2 razy większa.
niech ktoś zbanuje tego BongMatoła..
Tutaj jest świetnie pokazane myślenie hoplofobów. Wystarczy dać zakaz, a przestępca potulnie posłucha
konto usunięte
2013-04-10, 19:21
Jak ktoś jest lemingiem i mu przeszkadza broń to niech sobie nie kupuje, ja swego dobytku chcę bronić tak jak mi się podoba
konto usunięte
2013-04-10, 22:04
donplicco napisał/a:
@fylypek Nie jak to ująłeś LEGALNE , tylko na warunkach zliberalizowanego prawa. Akurat dragi powinny być całkowicie legalne. Prostytucja też, a aborcja w skrajnych przypadkach.
Aborcja jest legalna w skrajnych przypadkach (tj. gdy dziecko jest wynikiem gw🤬tu, lub życie matki/dziecka jest zagrożone poprzez ciążę).
konto usunięte
2013-04-10, 23:10
@up prostytucja poniekąd też