Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:45
Absuryd pracy jako doradca w sklepie rtv
konto usunięte • 2013-12-16, 21:47
Pracuję w jednym ze sklepów z rtv. Klienci się zdarzają prze różni, nie ma dnia żeby nie trafił się jakiś z🤬b, który wie wszystko albo idiota który niczego nie wie i nie daje sobie nawet wytłumaczyć.

Ale przejdźmy do sedna.

True storys.

Stały koło siebie 2 42 calowe telewizory jeden za 2500 a drugi za 3500(tej samej firmy). Do kolegi z pracy podszedł dziadzia i się pyta.
- Czym się różnią te dwa telewizory?
-Ten za 3500 ma 3d?
- To ile d ma ten drugi?
- 2d.
- Jedno d więcej i tysiąc droższy?

Takich historii jest mnóstwo.

Raz baba chciała kupić aparat i spytała czy lepszy jest Nikon czy Konan?

Kiedyś podchodzi do mnie koleś i mówi:
-Mam pytanie?
- Słucham?
- samsung galaxy s4
- Co samsung galaxy s4, miał pan pytanie zadać.
- Czy jest?
- Nie ma.

Ale i tak najlepsze było pytanie o dekoder..
- Są dekodery dymu?
- Dekodery dymy? A do czego to służy?
- No piszczy jak jest dym
- Chyba chodzi panu o detektor.
- No detektor.
- A detektor. To nie ma.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-17, 13:13 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-17, 13:19
co nie zmienia faktu że i tak dla debili nieświadomych często wciskacie kit byleby kupili
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-17, 13:25 4
mekarolly napisał/a:

A pyzatym już mi się edytować nie chce.

Masz rację, ja też wolę edytować wątłym zamiast pyzatym
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-17, 13:26 18
W tych sklepach pracują w większości przypadków buraki. Ludzie mają prawo nie wiedzieć, a już zwłaszcza osoby starsze. Dlatego ja nigdy nie pytam obsługi. Wcześniej ogarniam temat, co chcę kupić i jaki konkretnie model. Szukam, znajduję, biorę i prosto do kasy.
Zgłoś
gregor40 2013-12-17, 13:26 11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-17, 13:27 34
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-17, 13:28 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-17, 13:33 3
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-17, 13:42 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-17, 13:50 8
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-17, 13:57
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-17, 14:08 4
Zgłoś
harinezumi 2013-12-17, 14:13 2
Ból dupy i tyle, jak jesteś sprzedawcą to klienci xujowi, jak jesteś klientem to sprzedawcy xujowi i tak w kółko!!!
Pamiętam pytanie pewnego klienta: czym się różni tv plazma od tv LSD???
odpowiedziałem że lsd jest niezłe ale plazmy nie próbowałem
Do spinaczy: jak doradca ma coś wiedzieć jak w ME przyjmują z ulicy i każą Ci od razu sprzedawać, bez szkoleń towarowych. Nie płacą Ci za Twój czas prywatny więc po kiego xuja masz szperać w domu po necie i czytać w swoim prywatnym czasie????
Dosłowne słowa kierownika rejonu z ME: "Ty nie masz doradzać tylko wciskać jak najwięcej, nie ma interesować Cię co klient chce kupić, Ty masz mu sprzedać to co jest na liście towarów zalegających, jak nie to się pożegnamy!!!!"
Dodatkowo: " sprzedawca nie może mieć sumienia, sumienie zostawiasz za drzwiami przed pracą!!!!".
Dziękuję i xuj w dupe wszystkim Managierom w ME!!!!
Zgłoś
Avalanger 2013-12-17, 14:18 4
Zgłoś
Lemon19 2013-12-17, 14:18 1
Widząc Twoją gramatykę i składnię wcale się nie dziwię, że sprzedajesz w sklepie z urządzeniami rtv.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem