Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Agrorajdy
Wiewór • 2019-10-01, 9:50
Miszcz długiej prostej demonstruje hamowanie alternatywne.

Dobre bo polskie.

podpis użytkownika

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
impressa88 2019-10-01, 15:02 2
Velture napisał/a:

Macie piękne rozkminy o dźwięku opon ale chyba wszyscy zapominacie, że jak już się znalazł na trawie to jak po śniegu leciał i nieważne czym by hamował to efekt będzie taki jak na filmiku.

Dlatego napisałem najlepsze wytracenie prędkości miał dwa razy. Pierwszy przy asfalcie drugie na aucie :p
Zgłoś
ProVVe 2019-10-01, 15:45 2
Ale bym się wk🤬ił...

podpis użytkownika

Ola gringo
Zgłoś
mlekozklasa 2019-10-01, 16:47 3
Też bym się wk🤬ił. (Hipotetycznie) Masz nowy samochód z salonu, po czym ktoś robi rajd i jakiś koleś kasuje nigdy nie bity samochód jakimś szrotem za siedem tysięcy. Nie było by mowy o żadnym blacharzu, Żądałbym dostarczenia nowego samochodu.
Zgłoś
tigerqaz 2019-10-01, 16:51
Drogi sport ! Dobrze że Sebastiana Audicy nie trafił

podpis użytkownika

Statystycznie wypada jedna śmierć na jednego człowieka.
Zgłoś
Anonimowyja 2019-10-01, 17:21
sirmlcs napisał/a:

ale widać że facet ręcznym hamuje ->tylnie koła zablokowane na filmie

No nie do końca, jak w aucie brak ABS i korektora siły hamowania, to można zablokować wszystkie cztery koła bez użycia hamulca ręcznego. Na filmie zablokowane były zarówno przednie jak i tylne koła.
U kolegi w Fiacie pękła sprężynka od korektora siły hamowania, co w połączeniu z zepsutym układem ABS powodowało łatwe zablokowanie jednego z przednich kół mimo relatywnie słabej siły hamowania. Na ścieżce diagnostycznej wyszło, że tył hamował z mniej niż połową siły jaką powinien to robić i mimo, iż w trakcie hamowania na tył przypada ok 30%, to różnica była zdecydowana.

mlekozklasa napisał/a:

Też bym się wk🤬ił. (Hipotetycznie) Masz nowy samochód z salonu, po czym ktoś robi rajd i jakiś koleś kasuje nigdy nie bity samochód jakimś szrotem za siedem tysięcy. Nie było by mowy o żadnym blacharzu, Żądałbym dostarczenia nowego samochodu.

Niebity to niebity, ale w razie wypadku właściciel pojazdu poszkodowanego ma prawo do rekompensaty za utratę wartości pojazdu na skutek powypadkowej przeszłości (w praktyce pewnie niewiele).
Zgłoś
siwybis 2019-10-01, 18:17
Brakuje jeszcze pilota - mówiłem k🤬a, nowe opony a nie kosmiczne tłoki
Zgłoś
S................n 2019-10-01, 18:39
Wiewór napisał/a:

Prawdopodobnie gościu przeznaczył cały budżet na zj🤬e naklejki a nie zwiększenie wydajności układu hamulcowego.
Zagotował się płyn hamulcowy przez co nie był w stanie się zatrzymać.

Wiewiór jak czytam twoje wymiociny to czasem aż mnie blady strach przechodzi. Jak? k🤬a jak mógł zagotować płyn jak słychać hamowanie (pisk opon)?!?! jak k🤬a, wytłumacz mnie to bo ja jeszcze w 10letnim stażu mechanika takich cudów to nie widziałem. Po pierwsze jak zagotujesz płyn to wydziela się z niego uwięziona wcześniej wilgoć, co za tym idzie para wodna pod wpływeem temperatury, a para wodna ma niższą wyższą sprężalność niż płyn hydrauliczny, co za tym idzie masz albo słabe hamulce albo jak jeździsz 10 lat na przepalonym płynie to hamólców praktycznie w ogól nie masz.

Gościu ewidentnie spanikował i na skręconych kołach dał w heble, co skutkowało tym ,że zamiast ściąć zakręt, poszedł prosto jak dzik w sosny (to wszystko widać na filmie na początku)
Zgłoś
eMJay8086 2019-10-01, 18:48 1
@PanKukuruźnik82

Opla od passerati nie odróżniasz...?
Zgłoś
Kristoff 2019-10-01, 23:51
C0C0JUMBO napisał/a:

Kubica wrócił już do kraju?

wraca na lawecie

podpis użytkownika

I have no idols. I admire work, dedication and competence.
Ayrton Senna
Zgłoś
SirMajkel 2019-10-02, 0:02
niby bieda na wsi a wszyscy powyp🤬alane wielkie domy i nowa fura na podjeździe.

podpis użytkownika

już raz mnie zaprosili.
Zgłoś
zajcev 2019-10-02, 2:37 1
to tak żeby zakończyć, wypowiedź kierowcy na facebooku:

„Były hamulce. Tylko po odciazeniu na podbiciu kompletnie nie działały co jest do przewidzenia A na gorąco po otwarciu auta po kilku sekundach ciężko ocenić właściwie sytuację... tyle w temacie. Błąd. Chyba może się zdarzyć.”

a tu to samo tylko z innej perspektywy (10:37)

Zgłoś
Wiewór 2019-10-02, 7:39
alexandrus napisał/a:

Wiewiór jak czytam twoje wymiociny to czasem aż mnie blady strach przechodzi. Jak? k🤬a jak mógł zagotować płyn jak słychać hamowanie (pisk opon)?!?! jak k🤬a, wytłumacz mnie to bo ja jeszcze w 10letnim stażu mechanika takich cudów to nie widziałem. Po pierwsze jak zagotujesz płyn to wydziela się z niego uwięziona wcześniej wilgoć, co za tym idzie para wodna pod wpływeem temperatury, a para wodna ma niższą wyższą sprężalność niż płyn hydrauliczny, co za tym idzie masz albo słabe hamulce albo jak jeździsz 10 lat na przepalonym płynie to hamólców praktycznie w ogól nie masz.
Gościu ewidentnie spanikował i na skręconych kołach dał w heble, co skutkowało tym ,że zamiast ściąć zakręt, poszedł prosto jak dzik w sosny (to wszystko widać na filmie na początku)

podpis użytkownika

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
Krak 2019-10-02, 11:18
Dostawa z delikatesyzdrowo.pl
Zgłoś
Huherko 2019-10-02, 19:22 1

Zdrowo przyp🤬olił
Zgłoś
p................k 2019-10-02, 20:26
Widzę nieśmiertelne Audi 80 na wszelki wypadek gdyby eko nowoczesna Astra wyj🤬a korbe bokiem.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie