📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:57
To na pewno tajny rządowy samolot pasażerski pionowego lądowania. To nagranie zapewne zostanie skasowane a wszyscy którzy je widzieli popełnią samobójstwa kilkoma strzałami w głowę.
Co wy wrony lecacej pod wiatr nie widzieliscie ktora napiera skrzydelkami a wisi w powietrzu?
Anyway dobry wiater ze zrownal ciag samolotu
Ciekawe zjawisko.
Anyway dobry wiater ze zrownal ciag samolotu
dzięki za wrzutę
Swoją drogą A330 to piękna maszynka, ale bardziej mi się podoba 4 silnikowy brat A340 , dokładnie ten sam samolot tylko ma 2 silniki więcej
Swoją drogą A330 to piękna maszynka, ale bardziej mi się podoba 4 silnikowy brat A340 , dokładnie ten sam samolot tylko ma 2 silniki więcej
Co tu tłumaczyć gimbazie. Dla nich istnieją tylko 2 współczynniki przy codziennym poruszaniu się. Powierzchnia ich ryja i gleba z którym ten ryj dość często się styka gdy udają Jackassów. Niestety moje kochane gimbusiki gdy mocno wieje tak jak na filmiku to samolot jak się oderwie od ziemi to jego prędkość można liczyć na 2 sposoby - albo względem ziemi, albo względem powietrza. I mimo że na filmilku samolot ledwo się przemieszcza względem ziemi to na przyrządach ma on prędkość podejrzewam z 300-400 km/h lecąc pod wiatr.
Zjawisko to działa też w drugą stronę. Przy silnym podmuchu "w ogon" samolot może utracić siłę nośną. Z tego powodu przed lądowaniem piloci dostają od kontroli ruchu dokładne dane o kierunku i sile wiatru, żeby wiedzieć od której strony pasa najlepiej lądować. Lądowanie z wiatrem wymagałoby utrzymywania większej niż zazwyczaj prędkości względem pasa, co jest oczywiście niekorzystne.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie