Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:27
Akcyza dla bogaczy
konto usunięte • 2016-11-16, 10:35

Ostatnie posiedzenie komisji infrastruktury nie przyniosło przełomu, ale nadal jest spora presja na wprowadzenie nowej tabelki, w przypadku samochodów starszych, z większymi pojemnościami, akcyza przy sprowadzeniu może wynieść nawet 18644 zł.
Niestety zgodnie z prawem i wyrokiem ETS nie można rozdzielić w akcyzie aut nowych i używanych, nie mam nic przeciwko promocji nowych, bo kto ma je kupić na pewno kupi, ale w przypadku używanych i tak wysokich stawek, może to zamrozić zakup części aut.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Halibut 2016-11-18, 13:42 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
BKKWK 2016-11-18, 14:15
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
inFamouS4life 2016-11-18, 14:56 1
@up

jesteś albo debilem albo trollem. W polemikę z tobą nie wejdę, bo szkoda czasu i słów.
Zgłoś
BKKWK 2016-11-18, 14:58
Zgłoś
langerr 2016-11-18, 15:47
trzeba bedzie sprowadzac samochod jako uszkodzony bez silnika - za granica wstawic silnik i bedzie git.
Zgłoś
konto usunięte 2016-11-18, 16:23
Zgłoś
BKKWK 2016-11-18, 16:25 1
szpajder napisał/a:

Nie podejrzewałem, że jesteś lewicowcem. Ten fakt dużo tłumaczy, bo ciężko z tobą dyskutować.

Sprawa wygląda tak: widzisz kartkę papieru i upierasz się, że jest to kartka papieru. I masz rację, bo jest nią, ale nie dostrzegasz, że na tej kartce papieru jest tekst. My piszemy o tekście na tej kartce, a ty o samej kartce. Dlatego nie będzie porozumienia.

A od kiedy ktoś, kto nie jest prawicowcem, jest od razu lewicowcem? To dość ograniczone podejście, nie sądzisz?
Zgłoś
konto usunięte 2016-11-18, 16:30
BKKW napisał/a:

A od kiedy ktoś, kto nie jest prawicowcem, jest od razu lewicowcem? To dość ograniczone podejście, nie sądzisz?

Masz rację. Ale skoro sam zacząłeś ten temat, wydało mi się naturalnym moje stwierdzenie.
Zgłoś
mrkler 2016-11-18, 16:43
Zgłoś
BKKWK 2016-11-18, 17:06
szpajder napisał/a:

Masz rację. Ale skoro sam zacząłeś ten temat, wydało mi się naturalnym moje stwierdzenie.

Cóż, sam przyznasz, że większość komentujących tematy polityczne lub światopoglądowe ma skłonności prawicowe, a część nawet nacjonalistyczne (w najbardziej negatywnym znaczeniu tego słowa). Oczywiście Ciebie nie oceniam, mój poprzedni komentarz skierowany był w tzw. powietrze.

mrkler napisał/a:

Zależy czy mówimy o sektorze prywatnym czy o spółkach skarbu państwa, te ostatnie nasz rząd bardzo ochoczo sprzedaje w ręce obcego kapitału. Kluczowych spółek przemysłu zbrojeniowego nie powinno się prywatyzować, a PiS i PO sprzedały po kilka sztuk. I np z takiego przemysłu lotniczego zostało tylko ciąganie po sądach, krzyczenie, lobbyści i 100% opóźnienia w wykonywanych pracach.

Dodatkowo jeszcze dochodzi wstępny projekt programu Mieszkanie+. Podobno była w nim przewidziana możliwość wykupienia na własność mieszkania po jakimś okresie. Samo w sobie nie byłoby to złe, jednak odbywałoby się to na takich warunkach, że można byłoby powiedzieć na wzbogaceniu się na majątku państwowym. Taki mamy zdolny rząd.
Zgłoś
Dziureks 2016-11-19, 23:09
Menthol. napisał/a:

A jo moplikiem se jeżdża na szychta i dupca ta akcyza

A mosz oligmantel, kople i gogle?
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem