szpajder napisał/a:
Masz rację. Ale skoro sam zacząłeś ten temat, wydało mi się naturalnym moje stwierdzenie.
Cóż, sam przyznasz, że większość komentujących tematy polityczne lub światopoglądowe ma skłonności prawicowe, a część nawet nacjonalistyczne (w najbardziej negatywnym znaczeniu tego słowa). Oczywiście Ciebie nie oceniam, mój poprzedni komentarz skierowany był w tzw. powietrze.
mrkler napisał/a:
Zależy czy mówimy o sektorze prywatnym czy o spółkach skarbu państwa, te ostatnie nasz rząd bardzo ochoczo sprzedaje w ręce obcego kapitału. Kluczowych spółek przemysłu zbrojeniowego nie powinno się prywatyzować, a PiS i PO sprzedały po kilka sztuk. I np z takiego przemysłu lotniczego zostało tylko ciąganie po sądach, krzyczenie, lobbyści i 100% opóźnienia w wykonywanych pracach.
Dodatkowo jeszcze dochodzi wstępny projekt programu Mieszkanie+. Podobno była w nim przewidziana możliwość wykupienia na własność mieszkania po jakimś okresie. Samo w sobie nie byłoby to złe, jednak odbywałoby się to na takich warunkach, że można byłoby powiedzieć na wzbogaceniu się na majątku państwowym.

Taki mamy zdolny rząd.