konto usunięte
2013-01-27, 20:39
Zajebisty aktor z tego Alexa.
konto usunięte
2013-01-27, 20:43
Ktoś niezdecydowany w tej sprawie, nie interesujący się tym tematem na pewno posłuchałby gospodarza, a nie tego oszołoma. Tylko szkodzi sprawie, którą stara się bronić. Zresztą nie wiem o co wielkie halo, chyba chcą tylko zakazać posiadania automatycznych karabinów, normalnemu człowiekowi nie potrzeba takiej broni.
Dziwne, koleś bazuje na statystykach FBI, jednocześnie negująć rząd USA?
konto usunięte
2013-01-27, 20:54
@AwesomeBoar Naszym problemem jest jeszcze prawo, tak jak mówisz. Zanim cokolwiek można by było poczynić w sprawie złagodzenia przepisów regulujących dostęp do broni, to wypadałoby się zastanowić nad zmianą prawa tak, aby pozwoliło nam się bronić przy użyciu tej broni
konto usunięte
2013-01-27, 20:59
TJ świetnie skomentował zachowanie Alexa:
konto usunięte
2013-01-27, 21:03
W ogóle, najgorsze w całej dyskusji na temat wprowadzenia broni są zakorzenione w ludziach ideologiczne twierdzenia. Za każdym razem, kiedy z kimś na ten temat rozmawiam słyszę zdania typu: "Daj spokój, wiesz co by było, gdyby u nas dostęp do broni był łatwiejszy? Wszyscy byśmy się pozabijali, przecież to Polska. Nie w tym kraju."
Ja wiem, no wiele złych rzeczy można o nas, Polakach, powiedzieć, ale dziwi mnie, że tak wiele osób uważa nas za głupszych od Amerykanów, czy Szwajcarów. Skąd te tezy, że Polacy to by się pozabijali, dlaczego wszyscy to samo w kółko powtarzają jako argument? Ja w to nie wierzę, nie uważam Polaków za naród gorszy, czy głupszy od tych, które mają mniej restrykcyjne przepisy dot. dostępu do broni.
Ja wiem, że na przestrzeni wieków przyzwyczajano nas do tego, że dostęp do broni ma PAN (wcześniej rycerz, dziś polityk - tak, bardzo wielu ma pozwolenie na broń), a CHŁOP broni nie ma prawa tknąć. Jak co do czego przyjdzie, to pan może chłopa obroni. Do tego nas przyzwyczajano na przestrzeni wielu wieków, ale może warto się nad tym zastanowić i przemyśleć sprawę?
Jakimś sposobem duża część użytkowników sadola przypomina mi takiego Alexa..
konto usunięte
2013-01-27, 21:29
W mojej okolicy mieszka sporo cyganów i sie boje o rodzine, kupiłem wiatrówke ale boje sie że to nie wystarczy
konto usunięte
2013-01-27, 22:00
Ludzie chcący zabić - zabiją czymkolwiek...
Każda nowo sprzedana broń winna mieć chip i zapisany id właściciela (W przypadku zgubienia zgłaszane jest do centrali lub powinien mieć wbudowany czytnik linii papilarnych aby tylko zarejestrowana osoba mogła używać tej broni.)
Śmierć za śmierć = sprawiedliwość (Ciekawe jak by się przedstawiały statystyki)
Tyle w temacie.
Olasty napisał/a:
ale mówi dobrze, przyjechał z obcego kraju i chce dyktować co trzeba robić
Niby tak, ale jak przyjdzie działać w jakiejś innej sprawie to przybiegną do niego i będą go oskarżać, że mieszka w tym kraju i nic nie robi. Tak jak Ż__zi zaproszeni do Polski zrobili własną klepkę a jak bolszewik najechał to gówno robili a większość nawet popierała bolszewików. A grubasek na Indianina mi nie wygląda, więc niech i on wydupca.