👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:55

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Oj.. nędza. Zgodzę się z przedmówcami, polski stand up jest żenujący. Być może dlatego, że próbuje naśladować amerykański pomimo różnic kulturowo-społecznych. Kalkowanie jankesów jest zwyczajnie mało śmieszne. Chyba ostatni polski komik w tej formule który mnie śmieszył to był Michał Kempa w niektórych skeczach, albo Abelard Giza czasem.
Istradlin napisał/a:
jeden z lepszy jakie widziałem!
No to mało widziałeś gościu.
Niby to wszystko śmieszne, niby puenty dobre, ale jakoś gość nie ma ikry.

Stand-up'y to nie taka nowość w polskim kabarecie, byli już tacy którzy potrafili rozśmieszyć wszystkich na sali, a tutaj jak słyszę, to tylko garstka się śmieje.
Dzisiejsze polskie stand-up, to (jak już wspomniał ktoś wcześniej w komentarzu) bardzo kiepska kopia hamerykańskich stand-up'ów. Cezary Pazura swego czasu bronił się jeszcze ze swoimi autorskimi występami, ale już się tym nie zajmuje, bo młodzi-gniewni (niekoniecznie zwracający się kulturalnie do widza) wypchnęli go poza teren.
Dzisiejsze polskie stand-up, to (jak już wspomniał ktoś wcześniej w komentarzu) bardzo kiepska kopia hamerykańskich stand-up'ów. Cezary Pazura swego czasu bronił się jeszcze ze swoimi autorskimi występami, ale już się tym nie zajmuje, bo młodzi-gniewni (niekoniecznie zwracający się kulturalnie do widza) wypchnęli go poza teren.
Cytat:
Powinieneś więcej stand-upów oglądać. Przejścia pomiędzy żartami są płynne niczym drybling Rasiaka, a sam Antek sprawia wrażenie, że walczy o życie, a nie uśmiech publiczności. Sztywne, wymuszone, w skrócie słabe...Genialny występ, jeden z lepszy jakie widziałem!

,,grilujemy kielbe'' ?! co on jakis nowy slang wymysla ? TO pewnie jeden z tych co daja nowe ksywki naszym pilkarzom...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie