Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
ASGeje, część II.
Konto usunięte • 2013-10-14, 23:29
Jako że poprzedni temat jako tako się przyjął, to postanowiłem wrzucić kolejny film z naszej "zabawy" Drugi post wyzywanie od kozojebców i innych cz🤬chów wręcz wskazane.
Zgłoś
Lord_Viader 2013-10-15, 10:37 2
Kilka-kilkanaście lat temu Airsoft był pewnego rodzaju elitarny, głównie ze względu na cenę replik (nie było dostępnego chińskiego szmelcu). Po gw🤬townym spadku cen pojawiło się to całe żałosne chamstwo, które widać na tym "dziele". K🤬y leciały zawsze, ale to jest zwykłę prostactwo - poziom ogródka przy monopolowym na blokowisku po 23. Dlatego też mój sprzęt jest zdejmowany ze ściany jedynie na kamralne akcje, w znanym i doborowym gronie.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-15, 10:45 5
@up czyli jesteś tylko takim kryptogejem ?
Zgłoś
Piero 2013-10-15, 10:51
Zabawa owszem zajebista.. sam bym polatał po lesie grupką i w takie coś się zabawił... ale poziom zabawy widać po ich uczestnikach. Latanie po środku placu... strzelanie na pełnej piździe nie wiadomo do kogo.. I gdzie k🤬a wybuch przy "allah akbar" ?
Zgłoś
eXo^^ 2013-10-15, 10:53
sport ciekawy, bo sportem nazwać to śmiało można, a nie chlanie browarów i jaranie jointów pod blokiem. sam będąc szczeniakiem biegałem z kumplami po lesie z p🤬doletami na kulki i w ciuchach a'la moro i inne ubarwienia wojskowe ^^ gałęzie pod czapke, farba plakatowa zielona i czarna na jape i w las wiewiórki straszyć
Zgłoś
grzesiek198829 2013-10-15, 10:58
zachowują realizm w ubiorze, wyglądzie broni itp...a w magazynku po 200 kulek, Co za dzieci, To jak wsadzić Valentiniego Rossi na chiński skuterek z marketu
Zgłoś
R41NM4N 2013-10-15, 11:07 3
K🤬a hobby jak hobby po c🤬j do tego filozofie dorabiać?
Ot taka zabawa dla chuderlaków co to ich wojsko nie chciało.

@up
200 kulek jak 200 kulek ale ciekawe ilu by się pozesrywało gdyby im odpowiednik wagowy tych 200 sztuk amunicji do kieszeni dorzucić
Zgłoś
Loki91 2013-10-15, 11:08
ASG to trochę jak paintball. Ostatnio miałem okazję pierwszy raz w życiu postrzelać w lesie i powiem, że przednia zabawa. Odpowiedni ludzie, teren i jest zabawa oraz doskonałe odćpunienie się od monitora. Polecam
Zgłoś
manio49 2013-10-15, 11:15
podstawowa zasada k🤬aaa, ręka-oko... celujesz gdzie patrzysz a nie k🤬a lufa w nogi.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-15, 11:16 12
szer.Polucjan napisał/a:

Nie ma to jak się BAWIĆ w wojsko

Ty i wszyscy pop🤬leni hejterzy powyżej.

No pewnie, żeby sobie postrzelać z replik trzeba iść na wojnę? Widzisz różnicę między hobby, a pracą? Jak ktoś się chce pobawić raz w tygodniu to co ci do tego?

Ja kopię gałę raz w tygodniu na orliku dla ruchu, mimo że już dawno za mną lata młodzieńcze. I co? Też nie mogę? Muszę zostać piłkarzem z zawodu?
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-15, 11:18
wszystko pieknie ladnie, sam z checia bym sobie postrzelal ze znajomymi... ale po co k🤬a sie w mundury i kaski przebierac to halloween jest?
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-15, 11:21 2
monto napisał/a:

wszystko pieknie ladnie, sam z checia bym sobie postrzelal ze znajomymi... ale po co k🤬a sie w mundury i kaski przebierac to halloween jest?

Mundur - kamuflaż. Hełm - ochrona. Oberwanie taką kulką w twarz czasem kończy się tym, że kulka przebije ci się do japy, jeśli trafi cię ktoś z bliska lub snajperką. Poza tym niech się ubierają jak chcą. Ja amatorsko gram w piłkę, ale sportową koszulkę zakładam.

A w ASG bawiłem się 2 razy. Jedynie spodnie miałem "kamuflujące".
Zgłoś
~Tołdi 2013-10-15, 11:23 2

podpis użytkownika

Zakonnik III aksjomatu
Zgłoś
Sylarr 2013-10-15, 11:24
Zajebista sprawa i fajnie nagrany film z widoku pierwszej osoby. Piwko.

podpis użytkownika

Niech się prostuje nieszczęść splot
I niechaj drżą moskiewskie karły.
Hańba wierzącym w Sierp i Młot,
Chwała za niepodległość zmarłym.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-15, 11:24 3
Teraz jest tyle imprez airsoftowych, że każdy może znaleźć sobie coś dla siebie. Od milsimów (od miliatry symulation - szukać w necie) lub dużych imprez z 500+ uczestnikami, po zwykłe j🤬ki, jak ta przedstawiona wyżej.

Podejście do tego hobby też może być różne. Jedni biegają z jednym magazynkiem na 400 kulek i bawią się w CoDa/CSa na żywo, a drudzy taszczą sprzęt ważący od kilkunastu do kilkudziesięciu kilogramów (wraz z kevlarem i płytami w kamizelkach) z podpiętymi realcapami (magazynki o pojemności kulek odpowiadającej ostremu odpowiednikowi) i działają wg standardów armijnych (zresztą dużo obecnych/byłych wojskowych - w tym i z jednostek specjalnych - bawi się w ten sposób).
A czemu się "ubierają jak na Halloween"? Bo ludzie którzy postanowili bawić się w airsoft (tzn. część z nich ) wybrali go właśnie z powodu realizmu odwzorowania replik, ubioru, noszonych kilogramów i działań. Jakby ich to nie interesowało to by wybrali speedball.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-15, 11:45
Zabiłem Cie !!!
- Nie zabiłeś! Przeszła na wylot !!
..
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie