👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
🔥
Sosnowiec,31.07.2025
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kierowca Audi miał czasu wystarczająco. Pewnie chciał wyprzedzić osobówkę prawym pasem, a hamować zaczął w momencie, gdy zrozumiał, że się nie zmieści między osobówkę a ciężarówkę. I nagle okazuje się, że nie jest się tak świetnym kierowcą jak się myślało.

Nie miał wystarczająco czasu. Jechał za szybko, nie zauważył go filmujący i zajechał mu drogę, więc audica zjecała na prawy pas i zaczęło się hamowanie, którego pisk opon słychać przez półtorej sekundy nim uderzył w ciężarówkę.
Był zmierzch i z ezwzlędu na słabe oświetlenie samochodów się po prostu nie zauważyli.
No niestety, pomimo zajechania drogi winę ponosi audica bo za szybko jechała (prędkośc niedostosowana do warunków na drodze - zmierzch i zmęczenie kierowców, w wyniku czego mamy bezmyślną jazdę naprzód i wymądrzanie się kierowców).
Najbardziej tu szkoda ciężarówki.
Był zmierzch i z ezwzlędu na słabe oświetlenie samochodów się po prostu nie zauważyli.
No niestety, pomimo zajechania drogi winę ponosi audica bo za szybko jechała (prędkośc niedostosowana do warunków na drodze - zmierzch i zmęczenie kierowców, w wyniku czego mamy bezmyślną jazdę naprzód i wymądrzanie się kierowców).
Najbardziej tu szkoda ciężarówki.
6 sekund i ponad 300 metrów to jest aż nad to aby wyhamować do ZERA, nie mówiąc o wyhamowaniu do V wyprzedzającego...
Było tak jak napisał Wolf. Królikiewicz chciał wyprzedzić z prawej ale się przeliczył.
Było tak jak napisał Wolf. Królikiewicz chciał wyprzedzić z prawej ale się przeliczył.

Abraxus napisał/a:
6 sekund i ponad 300 metrów to jest aż nad to aby wyhamować do ZERA, nie mówiąc o wyhamowaniu do V wyprzedzającego...
Pogrzebałem i pooglądałem kilka wersji hamowania z 200km/h bądź podobnych i wiesz co Ci powiem? 6 sekund to średni czas przy takiej prędkości, pomijam już czas na ocenę sytuacji i reakcję. Więc gdzie to Twoje "aż nad to"?
I w ogóle uważam że przy obecnych samochodach i infrastrukturze na autostradach mogła by spokojnie być w Polsce dopuszczona prędkość właśnie 200km/h ale właśnie takie pajace jak nagrywający są przykładem dlaczego tak nie jest.

@WinterWolf Sory kolego,gosciu ledwo wyprzedza tira wiec leci max 90kmh. Kolega z audii mogl miec 200kmh+ . Nie jest latwo wyhamowac, serio

Od lat powtarzam, że dwupasmówki są najbardziej niebezpieczne. Tylko 3-pasmowe autostrady z bezwzględnym zakazem wyprzedzania dla ciężarówek.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie