Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 14:34
Auschwitz Birkenau
Geraldinio • 2025-01-28, 22:44

Konzentrationslager Auschwitz – zespół niemieckich nazistowskich obozów koncentracyjnych i obozu zagłady, działający w latach 1940–1945 w Oświęcimiu (niem. Auschwitz) i pobliskich miejscowościach; symbol Zagłady Ż__ów, nazywany też „fabryką śmierci”. Jako jedyny niemiecki obóz koncentracyjny został wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO (1979) pod nazwą Auschwitz-Birkenau.

Żaden film i żadne zdjęcia nie oddadzą tego, co możemy zobaczyć osobiście w Państwowym Muzeum Auschwitz-Birkenau w Oświęcimiu. Jeśli ktoś ma skrajnie prawicowe poglądy, polecam. Proponuję zacząć od baraku, w którym za ogromną szybą jest sterta tysięcy dziecięcych bucików. Jedną parę z nich nosiła kiedyś jakaś 3 letnia dziewczynka. W innym z pomieszczeń można zobaczyć komory, do których wpuszczany był Cyklon B - jedna z najbardziej śmiercionośnych substancji wymyślonych przez człowieka. W wysokim stężeniu śmierć przychodziła po kilku minutach, jednak w niemieckim nazistowskim obozie koncentracyjnym ją oszczędzano. Dziewczynka umierała 20-30 minut dusząc się, wymiotując, zdzierając paznokcie do krwi na ścianie, z bólu. Tak, te ślady na ścianach można zobaczyć osobiście. Potem zapraszam do krematorium, tam ją spalono, podobnie jak ponad milion innych dzieci, kobiet i mężczyzn, bo jedyną ich winą było urodzenie się Ż__ami, Polakami, Romami.

Moje osobiste odczucia po tej wizycie:
Rozkleiłem się po zobaczeniu widoku na powyższym zdjęciu. Nie jest moje, znalazłem w necie. Po prostu z szacunku dla ofiar nie byłem w stanie robić żadnych zdjęć, wyszedłem z tego baraku bardzo szybko. I tak jak przy oglądaniu obcinania głów na sadolowym hardzie przygryzałem sobie marchewkę jak królik Bugs, popijając ginem z tonikiem, tak po tej wizycie nie mogłem do końca dnia nic zjeść.
Zastanówcie się nad swoimi skrajnie i ekstremalnie prawicowymi jak również lewicowymi poglądami, bo jak świat pójdzie z tym za daleko, to może ta 3 latka będzie kiedyś waszą córką/wnuczką.
Zgłoś
zn506 2025-01-29, 21:31 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
JoSeed 2025-01-29, 22:04 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2025-01-30, 0:11 1
Zgłoś
Siriuz 2025-01-30, 0:25 3
Zgłoś
DeLux 2025-01-30, 7:38
Zgłoś
JoSeed 2025-01-30, 7:41 2
Zgłoś
twojstarywsamychgaciach 2025-01-30, 8:40 2
Zgłoś
JoSeed 2025-01-30, 8:42 2
Zgłoś
konto usunięte 2025-01-30, 8:44 1
Zgłoś
zn506 2025-01-30, 8:48 2
MysteryMan napisał/a:

ultra skrajności

Dziś ultra skrajnością jest stwierdzenie, że są dwie płcie a pederastria to dewiacja.
Zgłoś
konto usunięte 2025-01-30, 8:53
zn506 napisał/a:

Dziś ultra skrajnością jest stwierdzenie, że są dwie płcie a pederastria to dewiacja.

Jak ktoś tak uważa to trza go ignorować i tyle zwykły niedojeb, to jest porażka zamiast zajmować się poważnymi sprawami to zastanawianie się nad tak idiotyczną sprawą. Skrajnością jest nawoływanie do wymordowania jakieś grupy a nie twierdzenie że jest 2 czy 300 płci.
Zgłoś
zn506 2025-01-30, 8:56 1
Zgłoś
konto usunięte 2025-01-30, 8:59
Zgłoś
zn506 2025-01-30, 9:00 1
MysteryMan napisał/a:

trza go ignorować i tyle zwykły niedojeb, to jest porażka zamiast zajmować się poważnymi sprawami to zastanawianie się nad tak idiotyczną sprawą. Skrajnością jest nawoływanie do wymordowania jakieś grupy

Chyba nie do końca rozumiesz. Ci co twierdzą, że jest 56 (póki co) płci to ci sami, którzy za chwilę będa zabijć całe grupy. Już dziś za stwierdzenie, że są dwie płcie ludzie są wywalani z uczelni, z pracy, wsadzani do więzień. Za misdżęderowanie w Kanadzie, UK trafisz do więzienia na dłużej niż za gw🤬t.

To tak jakbyś w Niemczech w 1936 powiedział "eeee , że kilka szyb wytłukli, zajmijcie się swoimi sprawami a tych chłopaków trzeba ignorować!"

[ Dodano 2025-01-30, 09:04 ]
MysteryMan napisał/a:

twój przykład z dupy.

Prawda jest jedna, obiektywna. Historia pokazała, że zwykle jest to ultra prawda - skrajna. Ziemia kręci się wokół słońca. Nie, ze się "troszkę" kręci. Po prostu - Słońce w środku, ZIemia lata wokół. Otacza nas powietrze. Kropka. Nie, że troszkę eteru, troszkę powietrza. Eter (w tym rozumieniu) po prostu nie istnieje. Piramidy tez ktoś konkretny zbudował - nie, że Egipcjanie razem z kosmitami - albo Egipcjanie, albo kosmici, albo ktoś inny. Prawda leży tam gdzie leży, a nie po środku.
Zgłoś
konto usunięte 2025-01-30, 9:07
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem