Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Auschwitz Birkenau
Geraldinio • 2025-01-28, 22:44

Konzentrationslager Auschwitz – zespół niemieckich nazistowskich obozów koncentracyjnych i obozu zagłady, działający w latach 1940–1945 w Oświęcimiu (niem. Auschwitz) i pobliskich miejscowościach; symbol Zagłady Ż🤬dów, nazywany też „fabryką śmierci”. Jako jedyny niemiecki obóz koncentracyjny został wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO (1979) pod nazwą Auschwitz-Birkenau.

Żaden film i żadne zdjęcia nie oddadzą tego, co możemy zobaczyć osobiście w Państwowym Muzeum Auschwitz-Birkenau w Oświęcimiu. Jeśli ktoś ma skrajnie prawicowe poglądy, polecam. Proponuję zacząć od baraku, w którym za ogromną szybą jest sterta tysięcy dziecięcych bucików. Jedną parę z nich nosiła kiedyś jakaś 3 letnia dziewczynka. W innym z pomieszczeń można zobaczyć komory, do których wpuszczany był Cyklon B - jedna z najbardziej śmiercionośnych substancji wymyślonych przez człowieka. W wysokim stężeniu śmierć przychodziła po kilku minutach, jednak w niemieckim nazistowskim obozie koncentracyjnym ją oszczędzano. Dziewczynka umierała 20-30 minut dusząc się, wymiotując, zdzierając paznokcie do krwi na ścianie, z bólu. Tak, te ślady na ścianach można zobaczyć osobiście. Potem zapraszam do krematorium, tam ją spalono, podobnie jak ponad milion innych dzieci, kobiet i mężczyzn, bo jedyną ich winą było urodzenie się Ż🤬dami, Polakami, Romami.

Moje osobiste odczucia po tej wizycie:
Rozkleiłem się po zobaczeniu widoku na powyższym zdjęciu. Nie jest moje, znalazłem w necie. Po prostu z szacunku dla ofiar nie byłem w stanie robić żadnych zdjęć, wyszedłem z tego baraku bardzo szybko. I tak jak przy oglądaniu obcinania głów na sadolowym hardzie przygryzałem sobie marchewkę jak królik Bugs, popijając ginem z tonikiem, tak po tej wizycie nie mogłem do końca dnia nic zjeść.
Zastanówcie się nad swoimi skrajnie i ekstremalnie prawicowymi jak również lewicowymi poglądami, bo jak świat pójdzie z tym za daleko, to może ta 3 latka będzie kiedyś waszą córką/wnuczką.

podpis użytkownika

Si vis pacem, para bellum.
Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
zn506 2025-01-29, 21:31 3
Hitler był lewicowcem. Zauważ, że to lewica chce zwalniać z pracy za poglądy - wybijać szyby w Kościołach (poczytaj co to noc kryształowa), cenzurować, wsadzać do więzień za poglądy. W Auschwitz chyba więcej Polaków zginęło niż Ż🤬dów - jakoś ci się zapomniało. Zainteresuj się też co ż🤬dzi w Palestynie robią - może jakieś refleksje przyjdą. Tylko ich na głos nie mów - lewacy cię widzą.

Zgłoś
JoSeed 2025-01-29, 22:04 4
Znalazłam artykuł, który może rzuci nieco światła na zagadnienie...

W mediach mainstreamowych panuje pomieszanie z poplątaniem, jeśli chodzi o rozróżnianie lewicy i prawicy. Często utożsamiają one prawicę z konserwatyzmem i religijnością, lewicą jest natomiast cała reszta, w zależności od tego, które medium włączymy. Jest to jednak podział błędny. Podział na lewicę i prawicę jest podstawowym. Musi on więc brać pod uwagę takie kryterium, którego nie da się podzielić na kolejne. Tym kryterium są prawa jednostki. Jest to więc podział na indywidualizm i kolektywizm. Gdzie prawica to opcja opowiadająca się za indywidualizmem, a lewica za kolektywizmem wszelkiej maści.

Lewicowiec to ktoś, kto stawia kolektyw (naród, rasę, grupę społeczną, społeczeństwo) ponad jednostkę. To ktoś kto uważa, że jednostka powinna podporządkować się grupie. Prawicowcem jest z kolei ten, kto uważa, że kolektyw nie może mieć większych praw niż jednostka. Tylko tyle, a w zasadzie aż tyle. Oś lewica prawica to w gruncie rzeczy oś kolektywizm – indywidualizm.

Ayn Rand w jednym ze swoich esejów napisała, „W ogólnym rozumieniu „prawicowcy„ to zwolennicy kapitalizmu, „lewicowcy„ – socjalizmu„. Natomiast Stanisław Michalkiewicz ujął sprawę tak „Żeby określić prawicowość czy lewicowość najważniejsza jest odpowiedź na jedno proste pytanie: Czy partia uważa, że podział dochodu narodowego pod przymusem i za pośrednictwem państwa jest słuszny i sprawiedliwy? Jeżeli tak uważa, to nie wiem co by o sobie mówiła, ale jest partią socjalistyczną, a przynajmniej etatystyczną. Natomiast jeśli partia mówi, że podział dochodu narodowego powinien następować dobrowolnie i poprzez rynek, to jest ona partią rynkową, czyli nie jest socjalistyczną. Jest zatem partią prawicową„.

Wracając do Hitlera, czy w świetle powyższego podziału należy uznać go za lewicowca? „Jesteśmy socjalistami, jesteśmy wrogami obecnego systemu kapitalistycznego, który wykorzystuje ekonomicznie słabszych, z jego niesprawiedliwymi płacami, z niesprawiedliwą oceną osoby ludzkiej według jej zamożności a nie według odpowiedzialności i rzeczywistych dokonań. Jesteśmy zdeterminowani, aby zniszczyć ten system za wszelką cenę”. We tej wypowiedzi nie dość, że Hitler deklaruje, że on i członkowie NSDAP są socjalistami, to jeszcze wyraża wrogość wobec kapitalizmu. Potępianie kapitalizmu i gloryfikacja socjalizmu jednoznacznie pokazują, że kolektyw jest ważniejszy niż jednostka. W tym przypadku uprzywilejowanym kolektywem był naród niemiecki. Inną sprawą są kłamstwa na temat kapitalizmu, jakoby wyzyskiwał słabszych czy był niesprawiedliwy. Nurty lewicowe, aby przetrwać muszą mieć wroga. Ich przedstawiciele potrzebują tego, aby usankcjonować swoją władzę. Nie zawsze dosłownie, często w sposób zawoalowany mówią „patrzcie, jesteśmy wam potrzebni po to, aby wyplenić to zło. Oddajcie nam to, co macie, poświęćcie swoją wolność, a my damy wam bezpieczeństwo, bo to my wiemy czego potrzebujecie”.

Przyjrzyjmy się programowi NSDAP wygłoszonemu 24 lutego 1920 roku przez Hitlera, człowieka odpowiedzialnego za jedną z największych zbrodni w historii ludzkości, żeby sprawdzić, czy może tam znajdziemy jakąś przesłankę o prawicowości. Czytamy w nim, że to państwo za swój podstawowy obowiązek stawia sobie ożywienie przemysłu, a osiąganie zysków w sposób inny niż praca, ma być niehonorowane – czyli to państwo określa w jaki sposób można się wzbogacać. Żąda się nacjonalizacji wszystkich gałęzi przemysłu poprzez formowanie ich w korporacje. Widzimy tam również takie kwiatki jak żądania natychmiastowej komunalizacji wielkich domów towarowych i ich niskooprocentowanych pożyczek dla drobnych kupców. Żądanie uchwalenia prawa do konfiskaty ziemi na cele społeczne bez odszkodowania. Żądanie kary śmierci dla wrogów publicznych jak np. lichwiarze. Jak również żądania wprowadzenia różnych elementów państwa opiekuńczego takich jak – rozległy system ubezpieczeń dla ludzi starszych, stworzenia przez państwo warunków dla każdego zdolnego i utalentowanego do rozwijania się, podniesienie poziomu ZDROWIA NARODU poprzez objęcie opieką matki i dziecka, wprowadzenia w szkołach prawnego obowiązku ćwiczeń gimnastycznych i uprawiania sportu (jeśli ktoś sportu nie lubi, ma problem, bo tak postanowiło państwo, więc sport ma uprawiać i basta). Program NSDAP można zamknąć w jednym zdaniu: interes Państwa zawsze ponad interesem jednostki. Osoba identyfikująca się z tymi poglądami nie może być uznana za prawicową.

Adolf Hitler, Benito Mussolini, Włodzimierz Lenin, Józef Stalin, Jarosław Kaczyński, Marine le Pen – wszystkich tutaj wymienionych łączy jedno – lewicowość. Różnią się stawianym przez siebie na pierwszym miejscu kolektywem. Łączy ich wzajemna pogarda dla jednostki i przekonanie, że lepiej wiedzą co jest dla niej dobre. Kogo takim razie można nazwać prawicowcem? Ronalda Reagana, Margaret Thatcher czy Janusza Korwin-Mikkego w Polsce.

Wbrew temu co się mówi, podział na lewicę i prawicę jest ważny i nie stracił na aktualności. Trzeba jedynie zachować prawdziwe definicje pozwalające rzeczywiście rozróżnić jednych od drugich.

Źródło:
Liberté! - Liberté! - Otwartość, odpowiedzialność, wiedza.

liberte.pl/lewica-a-prawica-czyli-czy-hitler-byl-lewakiem/
Zgłoś
MysteryMan 2025-01-30, 0:11 1
Siriuz napisał/a:

"Jeśli ktoś ma skrajnie prawicowe poglądy, polecam"
Wysrywy typowego lewackiego nieuka, któremu nawet jak się powie hasła narodowy socjalizm i socjaldemokracja to nie połączy kropek. Dlatego właśnie jesteśmy skazani na powtarzanie historii.

Ale to prawda ultra skrajności doprowadzają do katastrofy i nie ma nic w tym odkrywczego.

[ Dodano: 2025-01-30, 00:12 ]
Marysia_Von_Sadolova napisał/a:

Czytałam kiedyś, ze te dane o ilości zabitych (1,1mln) w Oświęcimiu to są z dupy wzięte. Współczesne piece krematoryjne są w stanie spalić zwłoki człowieka w ciągu około 1 godziny. A są o wiele bardziej wydajne niż te sprzed 80 lat. więc twierdzenie, że gineło tam 4,2 osoby na minutę są bardzo zastawiające. Co robili by z tymi wszystkimi zwłokami????

Nie wiem k🤬a trzymali ? Co ma szybkość krematorium do szybkości mordowania ludzi ?

[ Dodano: 2025-01-30, 00:16 ]
" bo jedyną ich winą było urodzenie się Ż🤬dami, Polakami, Romami." Nie jestem za mordowaniem ale romów i ż🤬dów to można deportować. Każdy powinien siedzieć tam skąd pochodzi jeżeli nie jest mile widziany.
Zgłoś
Siriuz 2025-01-30, 0:25 3
MysteryMan napisał/a:

Ale to prawda ultra skrajności doprowadzają do katastrofy i nie ma nic w tym odkrywczego.

Dzisiejszy lewak reprezentuje skrajne poglądy i dla niego każdy o poglądach lewicowych sprzed 20 lat (np ja) to dzisiaj jest skrajny prawak.

Zgłoś
DeLux 2025-01-30, 7:38
JoSeed napisał/a:

Dzięki za ten materiał, podzielam Twoje odczucia.
Ja byłam tam dwa razy w życiu... Raz jako młoda dziewczyna, drugi raz, gdy moja córka skończyła 18 lat i uznałam, że jest na tyle dojrzała, że zrozumie...
Może kiedyś zabiorę tam wnuka.
Na mnie największe, najsmutniejsze wrażenie zrobiła komora gazowa, z wydrapanymi śladami przez tamtych ginących ludzi...
Przychodzą mi teraz na myśl słowa Piłsudskiego: "Kto nie szanuje i nie ceni swojej przeszłości, ten nie jest godzien szacunku, teraźniejszości ani prawa do przyszłości".

Nigdy k🤬a nie zrozumiem ciągania nastolatków do takich miejsc ani wałkowania z młodzieżą tematu w szkołach. Ja rozumiem, że prawdopodobnie jestem z tych wrażliwszych i mocniej to przechorowałem niż średnia narodowa.
Zgłoś
JoSeed 2025-01-30, 7:41 2
DeLux napisał/a:

Nigdy k🤬a nie zrozumiem ciągania nastolatków do takich miejsc ani wałkowania z młodzieżą tematu w szkołach. Ja rozumiem, że prawdopodobnie jestem z tych wrażliwszych i mocniej to przechorowałem niż średnia narodowa.

Dlatego wspomniałam o słowach Piłsudskiego....
Młodzież powinna znać historię, bez względu na jej tragizm. Jeśli nie zna, nie będzie możliwości, by uszanowała.
Poza tym, dziś zdarzają się kretyni, którzy w ogóle podważają holocaust, KZLy, idee nazistowskie, itp.
Dopóki takie miejsca jak KL Auschwitz istnieją, dopóty trzeba je odwiedzać i składać uszanowanie tym, którzy zginęli.

[ Dodano 2025-01-30, 07:45 ]
Marysia_Von_Sadolova napisał/a:

Czytałam kiedyś, ze te dane o ilości zabitych (1,1mln) w Oświęcimiu to są z dupy wzięte. Współczesne piece krematoryjne są w stanie spalić zwłoki człowieka w ciągu około 1 godziny. A są o wiele bardziej wydajne niż te sprzed 80 lat. więc twierdzenie, że gineło tam 4,2 osoby na minutę są bardzo zastawiające. Co robili by z tymi wszystkimi zwłokami????

Poproszę źródło i dokładny wycinek, skąd czytałaś. Jeszcze takiej bzdury nie słyszałam, jak żyję.
W niezłą stronę idziemy, jako naród, jak takie wysrywy na temat Oświęcimia się pojawiają....
Zgłoś
twojstarywsamychgaciach 2025-01-30, 8:40 2
JoSeed napisał/a:

Jeszcze takiej bzdury nie słyszałam, jak żyję.
W niezłą stronę idziemy, jako naród, jak takie wysrywy na temat Oświęcimia się pojawiają....

Ja się pytam jak ma być dobrze, skoro każdy minister edukacji jest bardziej upośledzony od poprzedniego? Obecna głupia p🤬da na stanowisku w końcu powiedziała, że obozy wybudowali polscy naziści.
Zgłoś
JoSeed 2025-01-30, 8:42 2
twojstarywsamychgaciach napisał/a:

Ja się pytam jak ma być dobrze, skoro każdy minister edukacji jest bardziej upośledzony od poprzedniego? Obecna głupia p🤬da na stanowisku w końcu powiedziała, że obozy wybudowali polscy naziści.

Tysz prawda. Lepiej już było 😔
Zgłoś
MysteryMan 2025-01-30, 8:44 1
Siriuz napisał/a:

Dzisiejszy lewak reprezentuje skrajne poglądy i dla niego każdy o poglądach lewicowych sprzed 20 lat (np ja) to dzisiaj jest skrajny prawak.

Mówię o sytuacji faktycznej a nie wymyślonej. Gówno mnie obchodzi jak sobie lewaki kogo określają, skrajności są złe jak tego nie widzisz toś debil.
Zgłoś
zn506 2025-01-30, 8:48 2
MysteryMan napisał/a:

ultra skrajności

Dziś ultra skrajnością jest stwierdzenie, że są dwie płcie a pederastria to dewiacja.
Zgłoś
MysteryMan 2025-01-30, 8:53
zn506 napisał/a:

Dziś ultra skrajnością jest stwierdzenie, że są dwie płcie a pederastria to dewiacja.

Jak ktoś tak uważa to trza go ignorować i tyle zwykły niedojeb, to jest porażka zamiast zajmować się poważnymi sprawami to zastanawianie się nad tak idiotyczną sprawą. Skrajnością jest nawoływanie do wymordowania jakieś grupy a nie twierdzenie że jest 2 czy 300 płci.
Zgłoś
zn506 2025-01-30, 8:56 1
MysteryMan napisał/a:

skrajności są złe

Jest sobie plemię. Od dłuższego czasu nie sadła kropla deszczu. Wszyscy są wk🤬ieni, bo coraz realniejsze jest widmo głodu, jeśli zboże nie urośnie. Wszyscy szukają rozwiązania, na skutek czego plemię się podzieliło na 3 grupy:
- ultra skrajna lewica - "dla dobra kolektywu musimy złożyć w ofierze wszystkich mężczyzn, by przebłagać bogów, dobro kolektywu jest ważniejsze niż prawo do życia!"
- centryści - "eee, bogowie radzi będą jak złożymy w ofierze tylko połowę mężczyzn z naszego plemienia"
- ultra prawica "czyście powariowali??? Okresy suszy to naturalny cykl przyrody. Nikogo nie zabijać! Jak wybijecie mężczyzn to przyjdą Murzyni i zgw🤬cą nasze kobiety! Zamiast zabijać silnych meżczyzn - wykopmy kanały nawadniające"

I twierdzisz, że ultrasi zawsze są w błedzie a rację mają centryści?
Zgłoś
MysteryMan 2025-01-30, 8:59
zn506 napisał/a:

Jest sobie plemię. Od dłuższego czasu nie sadła kropla deszczu. Wszyscy są wk🤬ieni, bo coraz realniejsze jest widmo głodu, jeśli zboże nie urośnie. Wszyscy szukają rozwiązania, na skutek czego plemię się podzieliło na 3 grupy:
- ultra skrajna lewica - "dla dobra kolektywu musimy złożyć w ofierze wszystkich mężczyzn, by przebłagać bogów, dobro kolektywu jest ważniejsze niż prawo do życia!"
- centryści - "eee, bogowie radzi będą jak złożymy w ofierze tylko połowę mężczyzn z naszego plemienia"
- ultra prawica "czyście powariowali??? Okresy suszy to naturalny cykl przyrody. Nikogo nie zabijać! Jak wybijecie mężczyzn to przyjdą Murzyni i zgw🤬cą nasze kobiety! Zamiast zabijać silnych meżczyzn - wykopmy kanały nawadniające"
I twierdzisz, że ultrasi zawsze są w błedzie a rację mają centryści?

Każda grupa potrafi p🤬lić głupoty, ja osobiście też był bym uważany za "skrajny" gdyż nie chce tu brudasów i jestem za tym by deportować każdego c🤬ka-murzyna który znajdzie się na terytorium RP, a tak poza tym jestem raczej centrowy albo centro-prawica jak zwał tak zwał, twój przykład z dupy.
Zgłoś
zn506 2025-01-30, 9:00 1
MysteryMan napisał/a:

trza go ignorować i tyle zwykły niedojeb, to jest porażka zamiast zajmować się poważnymi sprawami to zastanawianie się nad tak idiotyczną sprawą. Skrajnością jest nawoływanie do wymordowania jakieś grupy

Chyba nie do końca rozumiesz. Ci co twierdzą, że jest 56 (póki co) płci to ci sami, którzy za chwilę będa zabijć całe grupy. Już dziś za stwierdzenie, że są dwie płcie ludzie są wywalani z uczelni, z pracy, wsadzani do więzień. Za misdżęderowanie w Kanadzie, UK trafisz do więzienia na dłużej niż za gw🤬t.

To tak jakbyś w Niemczech w 1936 powiedział "eeee , że kilka szyb wytłukli, zajmijcie się swoimi sprawami a tych chłopaków trzeba ignorować!"

[ Dodano 2025-01-30, 09:04 ]
MysteryMan napisał/a:

twój przykład z dupy.

Prawda jest jedna, obiektywna. Historia pokazała, że zwykle jest to ultra prawda - skrajna. Ziemia kręci się wokół słońca. Nie, ze się "troszkę" kręci. Po prostu - Słońce w środku, ZIemia lata wokół. Otacza nas powietrze. Kropka. Nie, że troszkę eteru, troszkę powietrza. Eter (w tym rozumieniu) po prostu nie istnieje. Piramidy tez ktoś konkretny zbudował - nie, że Egipcjanie razem z kosmitami - albo Egipcjanie, albo kosmici, albo ktoś inny. Prawda leży tam gdzie leży, a nie po środku.
Zgłoś
MysteryMan 2025-01-30, 9:07
zn506 napisał/a:

Chyba nie do końca rozumiesz. Ci co twierdzą, że jest 56 (póki co) płci to ci sami, którzy za chwilę będa zabijć całe grupy. Już dziś za stwierdzenie, że są dwie płcie ludzie są wywalani z uczelni, z pracy, wsadzani do więzień. Za misdżęderowanie w Kanadzie, UK trafisz do więzienia na dłużej niż za gw🤬t.
To tak jakbyś w Niemczech w 1936 powiedział "eeee , że kilka szyb wytłukli, zajmijcie się swoimi sprawami a tych chłopaków trzeba ignorować!"

A gówno mnie obchodzi UK, Kanada czy inne państwo, istotne aby u nas było dobrze. Ty chyba czegoś nie rozumiesz, ultra lewica i religia ? I ty dajesz przykład ultra prawicy która jako jedyna ma być ta racjonalna ? No k🤬a proszę cie to oni wierzą w typa w kosmosie którego nikt nie widział plus chwalą bożka który w ogóle nie ma związku z nami a przejście na chrześcijaństwo było zagraniem politycznym i zwą się narodowcami. Są tak racjonalni że żeby rozwiązać demografię nie wprowadzili invitro.

[ Dodano 2025-01-30, 09:09 ]
zn506 napisał/a:

@ PW Zgłoś

Oczywiście że prawda jest jedna, ale twierdzenie że ultra-prawica ma racje to jakiś nonsens. Jak mówiłem ta czy tamta strona potrafi p🤬lić odklejone rzeczy przestań żyć w bańce informacyjnej.

[ Dodano 2025-01-30, 09:19 ]
Prawica - lewica = pedały-katoz🤬by

[ Dodano 2025-01-30, 09:20 ]
Byle drugiej stronie dop🤬lić zamiast dojść do sensownych rozwiązań.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 12 miesięcy. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem