Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Konto usunięte 2013-03-04, 1:18
WTF?? Nie wiem co bierzesz, ale bierz pół!!! xD
Zgłoś
cripkillah 2013-03-04, 1:34
19Paweł89, twój komentarz zostanie wkrótce usunięty z powodu tej śmiesznej kombinacji dwóch liter na końcu. Znam z autopsji
Zgłoś
massq 2013-03-04, 3:21 4
cursecrow napisał/a:

dobra katole, widać, że nie znacie się na sztuce:
"Sznurek ciągnący figurkę do upadku - alegoria marionetki, jaką był JP2, sterowany przez zwierzchników.
Usunięcie ust - Artysta jest zamknięty na słowa Wojtyły, więc zamyka mu usta - dla niego papież jest niemy.
Ukazanie nagiej lalki - czyżby nawiązania do pedofilii w KK? A może wierny to właśnie taka naga laleczka, której katolicyzm otwiera pustą głowę i pakuje doń, co zechce?
złota farba: ma oznaczać nowego złotego cielca
rozbicie posążka; to Artysta odrzucający kłamstwa i zabobon rosnący wokół nowego bożka.
Biała farba; Artysta sam staje się czysty i biały po odrzuceniu złotego cielca i sam staje na jego miejscu ( w sensie że oświecenie w Polsce nadchodzi, człowiek w centrum świata.)
Golenie głowy; Podkreśla to że artysta niegdyś się łączył zabobonem wiary."

Przestań p🤬lić i zajmij się czymś pożytecznym, bo te cyrki, które odstawiasz na filmiku są c🤬ja warte.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-04, 8:54
To sadol, tutaj sztuka to k🤬s w paincie.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-04, 9:06
Obraz współczesnej lewicy:

C🤬j z biedą, prawami człowieka i niesprawiedliwością społeczną, zajmijmy się Kościołem Katolickim i pedałami.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-04, 9:33
no dobra , takie pseudo podteksty z głębokim przesłaniem są tak beczne ze szok. Przeciez ja moge cos takiego wymyślić w dwie sekundy. Pseudo artystyczna mlodzierz której sie jzu w bani j3bie. bogate dzieci uciekajace od problemow swoich bogatych rodziców szukajacych odskoczni w kwasie lol xD przerabialem takie gowno w sopocie juz
Zgłoś
emaies 2013-03-04, 11:30
co to za gówno ? no sorry ale to ma być sztuka?
szczerze to miałem na dzieje że na końcu obleje się benzyną i podpali a tutaj dupa...
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-04, 12:24
Cytat:

Autorem performensu jest Dominik Złotkowski

Dla mnie już nawet samo to słowo jest pedalskie
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-04, 12:26
nie mam nic przeciwko takim przekazom. Jest tylko jedno "ale"... Zakladam ze koles pewnie wyksztalcenie jakies tam artystyczne ma, wiec mogl chociaz zrobic cos co ma identyczny przekaz ale i jakas estetyke.... Po raz kolejny widac ze pieniadze na szkolnictwo takich kierunków jak ASP to pieniądze wyrzucone w błoto...
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-04, 13:41
Dla jednych sztuka, dla innych nie. Ale nie mogę ze śmiechu wytrzymać, jak wszyscy atakują cursecrowa bo coś napisał. Objaśnił, że tak powiem, o co chodziło w tym całym przedstawieniu. I ten ból dupy wszystkich, bo jak to można papieża obrażać. Olaboga.

A co do samego filmiku, nie rozumiem tej sztuki. Ni c🤬ja. Ale jeśli dla niektórych nią jest, no to ich problem. Wolny świat, każdy może robić co chce. Nawet wiercić papieżowi oczy.
Zgłoś
Pierre d'Ollony 2013-03-04, 14:16
Należy sobie zadać pytanie czy to jeszcze jest sztuka. Niestety nie ma na to określenie żadnej spójnej definicji, więc każdy może zrobić cokolwiek i nazwać się artystą. Jasne, sztuka może również wywoływać negatywne emocje (a nie tylko pozytywne), ale według mnie, powinna być przede wszystkim estetyczna. W tym "performance" (k🤬a jakby po polsku się nie dało), estetyki jest tyle co u tej "artystki" co sobie wkłada różne rzeczy do c🤬y i to nagrywa, u kolesia który zagłodził psa na śmierć, czy z🤬bów robiących losowe kleksy na płótnie.
Prawda jest taka, że równie dobrze można zacząć walić konia w przebraniu zakonnicy na środku Tesco, dorobić do tego jakąś zj🤬ą symbolikę i już k🤬a mamy kolejny zajebisty "performance". Ręce opadają

A i warto jeszcze dodać, że coś takiego może zrobić dosłownie KAŻDY, nie potrzeba do tego żadnych artystycznych zdolności, wystarczy być wybitnie zj🤬ym i mieć dużo wolnego czasu żeby wpaść na takie gówno.
Zgłoś
PuszczykTL 2013-03-04, 15:20

Poziom sztuki, porównywalny z dowcipem dziadka Cartmana.
Zgłoś
Myslenice 2013-03-04, 19:53 1
<b>Czym się różni instalacja od performansu?</b>
Jak nasrasz komuś na wycieraczkę i uciekniesz to jest instalacja!
Jak najpierw zadzwonić, a potem nasrasz to jest performans!
Zgłoś
Kamil90rts 2013-03-04, 20:21
Ja p🤬le ale sztuka
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-04, 20:37
Persil1 napisał/a:

Obraz współczesnej lewicy:

C🤬j z biedą, prawami człowieka i niesprawiedliwością społeczną, zajmijmy się Kościołem Katolickim i pedałami.

Rozumiem, że mówisz o polskiej "kawiorowej" lewicy?

Gówno artysty Piera Manzoniego:

A to moje osobiste awangardowe dzieło (które już wczesniej zaprezentowałem na Sadolu) pt. "Spęd Narodowych-Narodowców":

mAgnifiQue.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie