Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Polak_mały 2024-08-25, 10:23 1
aaaaaaaaaaaaaa napisał/a:

Na własne oczy widziałem akcję, jak jakiś rumun z wielką torbą wyładowanym towarem, nawet kawa mu wystawała, minął kasę i spokojnie do drzwi, na pewniaka, przecież drzwi są rozsuwane.... Na szczęście kasjerka miała tajemniczy przycisk i Czarek nie otworzył.... Za to podszedł Czarek z obsady sklepu i zaprosił go na konwersację i spotkanie z policją. Dawne lata, powyżej 10 wstecz...

Darek!

[ Dodano: 2024-08-25, 10:30 ]
niemamskarpet. napisał/a:

one chyba powinny być otwarte cały czas i zaplombowane, otwarcie ich klamka wyzwala alarm, ale chyba za często były takie akcje więc je zamkneli w p🤬du

Zamiast klamki jest listwa. Wciśnięcie tej listwy powinno działać jak naciśnięcie klamki. Rozwiązanie na wypadek panikującego tłumu napierającego na drzwi.

W praktyce w wielu miejscach i tak zamknięte na klucz 😅
Ciekawe co tam jest napisane na czerwono na tych drzwiach.

PS. Gdyby był biały, załatwiłby sobie ubranie pracownicze, załadował wózek wartościowym sprzętem i wyszedł spokojnym krokiem obok kas/ ochrony...a nie czekaj, gdyby był biały nie musiałby kraść 🙃
Zgłoś
niemamskarpet. 2024-08-25, 10:45 1
Polak_mały napisał/a:

Darek!
Zamiast klamki jest listwa. Wciśnięcie tej listwy powinno działać jak naciśnięcie klamki. Rozwiązanie na wypadek panikującego tłumu napierającego na drzwi.
W praktyce w wielu miejscach i tak zamknięte na klucz 😅
Ciekawe co tam jest napisane na czerwono na tych drzwiach.
PS. Gdyby był biały, załatwiłby sobie ubranie pracownicze, załadował wózek wartościowym sprzętem i wyszedł spokojnym krokiem obok kas/ ochrony...a nie czekaj, gdyby był biały nie musiałby kraść 🙃

no wydaje mi się że on właśnie kopie tą listwę ale drzwi są zamknięte więc po prostu olali BHP bo ciągle jakaś małpa im włączała tym drzwiami alarm

podpis użytkownika

znowu wróciłem na sadola
Zgłoś
MYKELE 2024-08-25, 11:09 2
niemamskarpet. napisał/a:

one chyba powinny być otwarte cały czas i zaplombowane, otwarcie ich klamka wyzwala alarm, ale chyba za często były takie akcje więc je zamkneli w p🤬du

Jest cały czas aktywny elektromagnes na ryglu i gdy zaniknie zasilanie przez włączenie alarmu z centralki ppoż odcina zasilanie na elektromagnes i rygiel odskakuje. Nie ma wymogu by w sklepach drzwi ewakuacyjne były cały czas otwarte(dlatego w obrębie drzwi są puszki załącznikowe systemu ppoż by nacisnąć włączyć alarm i otworzyć). Wyjątkiem są zakłady gdzie może dojść do sytuacji niebezpiecznych zanim alarm się odpali np. huty/ odlewnie lub magazyny np kontenerów do klasyfikacji ADR bodajże 5.2 😀
Zgłoś
mazga50 2024-08-25, 11:30 1
CrazyEdek napisał/a:

Bambo debil

To pleonazm...

[ Dodano 2024-08-25, 11:34 ]
Polak_mały napisał/a:

To nie są drzwi awaryjne na zewnątrz, ale do magazynu. Ta "listwa" to inny rodzaj klamki, który pozwala te drzwi otworzyć plecami czy nawet przewożonym na wózku czy palecie towarem. I tak, te drzwi można zamknąć - to nie są drzwi ewakuacyjne.
Zgłoś
Metyl30 2024-08-25, 13:11
Nie wierze kolejny mongol na sadisticu co sobie noge zalatwil probujac uciec przez drzwi ewakuacyjne.
Zgłoś
Pietrushka 2024-08-25, 14:20
Trochę się zawiodłem że nie złamał nogi na drzwiach. Ale muzyka była dobra więc piwerko D
Zgłoś
AnnaNowakowska 2024-08-25, 19:16 1
Ja bym mu oblodziła
Zgłoś
420710247365 2024-08-25, 22:36
AnnaNowakowska napisał/a:

Ja bym mu oblodziła

Co zrobiła k🤬a? Pierwszy raz w życiu widzę takie określenie.
Zgłoś
Bul_od_bytu 2024-08-26, 10:49
Zwierzak nie doczytał, że trzeba nacisnąć klamkę paniczną tylko od razu ta pierwotna małpia agresja
Zgłoś