📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:51

Przypomniał mi się pewien stary dialog pomiędzy zwykłym obywatelem a strażnikiem miejskim:
-Za brak kagańca będzie mandacik.
-A Pan gdzie ma swój kaganiec?
-Proszę Pana, ale ja nie jestem psem.
-Bo Pana nie przyjęli.
-Za brak kagańca będzie mandacik.
-A Pan gdzie ma swój kaganiec?
-Proszę Pana, ale ja nie jestem psem.
-Bo Pana nie przyjęli.

Jade do żony!! Do żony jadeę!! Współczuję żonie. Mieć w domu drugą p🤬dę a nie faceta.

Nie wiem jakie były przyczyny, więc nie komentuję. Wychodzi tylko, jak na większości filmików z Polski, brak umiejętności funkcjonariuszy (policji/straży) swobodnego zachowywania się i konsekwentnego egzekwowania prawa w przypadku pojawienia się większej grupy ludzi i, o zgrozo, filmujących akcję. Nauka takich zachowań powinna być podstawą na szkoleniu.

Nie wiem do końca jak było z tym zatrzymywanym panem ani do jakiego stopnia straż wykroczyła poza swoje kompetencje ale zdecydowanie można powiedzieć ze pan Pawlak z Łodzi wykazał się bardzo ładną postawą, godną naśladowania. 30 minut stania i bezinteresownego działania na rzecz kogoś, kogo się nie zna to nie jest coś spotykanego w dzisiejszych czasach
Z tym rapem bo zaraz bluzg pójdzie to akurat się poprawię... słucha techno sieczki bo tam żadnej inteligencji nie widać a w hh i tam rapach srapach się znajdą perełki.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie