Zero sadyzmu, ale jako Polacy powinniśmy wiedzieć co mamy. Przyjemnie się ogląda. Warto poświęcić chwilę.
Dla wymagających link do HD:
/watch?v=51vACDT-_i8
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Wjechanie samochodem do lasu wcale nie szkodzi zwierzętom i roślinom

... film propagandowy do widać w prawym dolnym rogu (: ma na celu nastawienie ludzi na wydobywanie żeby ekologowie im nie przeszkadzali.
podpis użytkownika
jagiellonski24.pl | strategyandfuture.org
konto usunięte
2013-06-13, 13:51
Pracowałem w tym gazie, kładlem kable itp. Baba do mnie mówi na jednej z wiosek: Pnie ! przez te kable to lodówka mi zaczęła dziwnie pracować
konto usunięte
2013-06-13, 14:26
A Unia się czepia że strasznie szkodliwe dla środowiska ... to może wrócimy do epoko kamienia łupanego a szwaby będą przyjeżdżać się relaksować :/
konto usunięte
2013-06-13, 14:43
Tylko 65 lat to naprawdę dużo? Potem znowu wracamy do gazu od Ruskich?
konto usunięte
2013-06-13, 16:14
@Sudecki
Przecież to było sprzedane zanim do końca porobili badania ile tego jest (:
konto usunięte
2013-06-13, 16:25
nic nowego.
konto usunięte
2013-06-13, 17:27
Ooo, jeszcze nikt nie napisał: oglądnijcie sobie Gasland! Woda z kranu będzie wybuchać!
A ja polecam filmik: "Kraj gazem płynący". Może jakby z tego był zyski dla naszego państwa to bym się nie czepiał...
konto usunięte
2013-06-13, 18:34
A niech napiszą za ile zostały sprzedane koncesje na wydobycie względem USA i ile względem firmy wydobywczej zarobi na tym nawet nasze państwo.
Z gazem i wszystkimi surowcami naturalnymi na naszym terytorium powinno być tak.
Operuje nad tym wszystkim państwowa firma a cały zysk z wydobytego surowca zostaje rozdzielony na wszystkich obywateli gdzie np ta kasa, będzie odkładane na np emeryturę.
Z zasady że sami lepiej tą kasę wydamy niż nasz rząd.
Coś mi się zdaje na podobna zasada jest chyba w Norwegii.