Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 16 minut temu
Berserk
konto usunięte • 2013-04-12, 2:05
Witam,

Chciałem się z wami "podzielić" animą Berserk. Nie ma co dużo pisać, jest to coś, co powinno się spodobać przynajmniej części sadoli, czyli nak🤬ianie wielkim w c🤬j mieczem w klimatach średniowiecznych .

Wiem wiem, część z was już pewnie szuka gdzieś tego zdjęcia.

No cóż jedyne co wam mogę powiedzieć to wielka murzyńska pała wam w dupę.

Jest to jednak "nietypowa" anima. Ma trochę poważniejszą kreskę i jest mroczna a opowiada losy bohatera, który nak🤬ia demony, ale potem jest retrospekcja i większość czasu pokazuje jak Guts dorasta jako najemnik i nak🤬ia za kasę ludzi w niemal że regularnej armii średniowiecznej. Nie ma co się rozpisywać jest morze krwi, flaki gw🤬ty i ogólna rozp🤬ucha ale jest też ciut głębsza fabuła.

A tu jeszcze trajlerek z wersji filmowej

Berserk ukazał się jako manga, anime a w chwili obecnej wychodzi w 4 częściach jako film pełnometrażowy (robiony bodajże przez Warner Brosa). Niestety mimo że pierwszy tom mangi ukazał się w roku 1990 (anima w 97) nadal jest "ongoing".

Ja osobiście raz że nie trawie japońskiego dubbingu, dwa wolno czytam więc oglądam tylko po angielsku, jak by ktoś potrzebował to linki do stron gdzie można znaleźć mniej lub bardziej pedalskie japońskie bajki po ang. Gdzieś tam berserk też powinien być.

watchdub.com/

dubbedanime.tv/anime-series/T

englishanimes.com/anime-dubbed-list/?key=ALL

A jak ktoś chce poczytać to

mangareader.net/96/berserk.html

Polskie musicie sami sobie szukać, jak wpominałem wolno czytam, więc się tylko za dubbing biorę, a polskiego dubbingu do tego raczej nie ma.

Czekam na hejt.
Zgłoś
Lynx 2013-04-13, 13:19
BulletTime napisał/a:

Czy jeśli podobało mi się Hellsing Ultimate to to też przypadnie mi do gustu?

Hellsing to całkiem inne klimaty są, jednak wydaję mi się, że w twoje gusta może trafić, z tym że jak sporo osób już napisało, pierwsze wydanie anime jest dosyć słabe, drugie ma dopiero (chyba) 3 odcinki, więc musiałbyś się zabrać za mangę co nie każdy lubi

a co do całego tematu to dziwi mnie, że jeszcze nikt nie wspomniał o takich tytułach jak Code Geass czy Death Note które jak dla mnie są naprawdę świetne
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-13, 15:21
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-13, 15:27
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-13, 16:03
Zgłoś
Lynx 2013-04-13, 17:02
@up
Robb Stark zginie w następnej części.

Wybacz, ale to jednak Sadistic
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-13, 17:17
Większość z nich zginie nie martw się nic mi nie zespoilowałś, zanim zaczołem czytać obejrzałem 1 i 2 sezon, mimo to czyta się książkę dobrze
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-13, 19:20
javal napisał/a:

A tak swoją drogą, jak rozumiem przesiadywanie na sadolu jest produktywne?

Nie, ale oprócz nauki, pracy i treningów trzeba jakoś odpocząć, a nie ma to jak przejżeć sadola i parę jeszcze innych stron na necie. Jednak ta godzinka dziennie na necie a czasem kilka przed bajkami to lekka różnica (+ zapewne też net, może gry itp).

javal napisał/a:

a co do książek, to jedno wyklucza drugie? Co tam ciekawego teraz czytasz?

Gdzie tam, ale stracisz więcej czasu, niż gdybyś tylko czytał:] Jeśli chodzi o fantastykę, to ostatnio było P.V Brett Painted man 5 części, a teraz siedzę w innych klimatach, czyli psychologia itp. (obecnie: Goleman Daniel - Inteligencja Emocjonalna w praktyce).

Ogólnie nie mam nic do kogoś, kto czasem dla odprężenia obejrzy coś takiego jeśli lubi, ale jeśli oglądasz to z głową i się tym nie jarasz jak jakiś pedał. A jak niektórzy (choćby znajomi z roku) ciągle gadają o różnych produkcjach, siedzą przy tym po min 2h dziennie, na zajęciach rysują postaci z bajek itd. to normalnie brak słów...
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-13, 20:51
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-13, 21:26 2
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-14, 15:34 2
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem