źródło ściąga.pl
Tak to jest jak ktoś chce na siłę być inteligentny .

Jesteś błaznem roku. Gratulujemy nauczenia się kombinacji ctrl+c ctrl+v.
...i reszta.
Ctrl+c i ctrl+v wystarczyło mu by strollować z 10 osób. A założę się że jeszcze kolejne 30 dojebie podobnym tekstem.
Każdy pewnie kto chciał zacząć czytać Biblię zaczynał od Apokalipsy św Jana, jednak by zrozumieć choć po części tą księgę i być może przesłanie jakie niesie należy przeczytać kilkanaście różnego rodzaju opracowań tłumaczących samą symbolikę. Dlatego część ludzi może uważać ,że nie jest godna uwagi.
Proponuję najpierw przeczytać biblię zanim zaczniecie wypisywać takie smuty jak powyżej.
bliblia drodzy młodzi ateiści i prześmiewcy to księga nie tylko o Bogu. Zawiera ona całe bogactwo wzorów zachowań ludzkich, ale też tematów, opowieści, toposów. Jest obfita w symbole, alegorie; posługuje się piękną stylistyką, frazeologią i obrazowością. Jest to książka niezwykle kunsztowna, bogata w gatunki literackie, które były adaptowane przez późniejsze epoki. Posługuje się ona wyrafinowanymi metaforami i porównaniami, które budują niezwykłe znaczenia. Jest to nadal księga tajemnicza, ponieważ zawarta w niej symbolika podsuwa tak wiele możliwości interpretacji, że ludzki rozum nie jest w stanie sprostać takiemu wyzwaniu. Poza tym przekaz, jaki oferuje nam Biblia jest tak głęboki, że bez niej kultura europejska byłaby znacznie uboższa.
Tak samo jak "Panem Tadeuszem", "Mistrzem i Małgorzatą" czy "Ojcem Chrzestnym", tak samo nie wykorzystałbym biblii jak na zdjęciu powyżej.
quiz.cytatybiblijne.pl/
Szach mat.

Nie jestem ani ateistą, katolikiem, muzułmaninem ani wyznawca jakiejkolwiek innej religii obecnego świata. Przeczytałem biblię z ciekawości i nie żałuję. Większość z was jak dorośnie, też może otworzy umysł na poznawanie świata z różnych perspektyw.
Ateiści jako światli ludzie powinni teoretycznie być bardziej otwarci na rozmowę niż "katole" i "fanatycy religijni. Coraz częściej jednak widzę, że niczym internetowi ateiści nie różnią się od ludzi wierzących (fanatycznie). Jak to użyszkodnik FullMoon napisał "błaznami to sa wlasnie ci owi wierzacy, ktorzy mają takie same zdanie jak kościół który im je narzucił. z katolikiem nie da sie dyskutowac normalnie czy porozmawiac. ich argumentacja jest prosta: "ja mam racje i ch*j", a jak zapytasz takiego czemu ma racje to odpowie to samo." Ten sam schemat

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie