👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:45

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Na filmiku nie widać termometru więc wszystkie frakcje parujące w różnych temperaturach trafiają do jednego odbieralnika? Jeśli tak to produkt będzie zanieczyszczony nieporządnymi składnikami (chyba że na czuja odbiera frakcje). Poprawna destylacja musi być prowadzona 3 stopniowo: Frakcje lżejsze parujące w niższej temperaturze niż alko. następnie oddzielnie to co najlepsze a na koniec reszta śmieci. Kontrola temperatury wg. mnie to podstawa czystego alkoholu.
@ katureno ładna instalacja ile koszt budowy wyniósł mniej więcej?
@ katureno ładna instalacja ile koszt budowy wyniósł mniej więcej?
Jak już się tak wszyscy chwalą aparaturami to ja też nie mogę być gorszy

Sorry za brak edit ale leń jestem. Kręcone dziurą w zębie.

Brawa dla wszystkich spryciarzy korzystających z chłodnic wykonanych z rurek miedzianych/aluminiowych. Miedź, podobnie jak ołów odkłada się w mózgu. Co robi ołów wiemy z historii, miedź natomiast prowadzi do poważnej choroby - choroby Wilsona.
Tylko szkło + kwasówka (keg + kolumna rektyfikacyjna) + wężyki silikonowe przeznaczone do artykułów spożywczych. Oszczędzajcie ale z głową
Tylko szkło + kwasówka (keg + kolumna rektyfikacyjna) + wężyki silikonowe przeznaczone do artykułów spożywczych. Oszczędzajcie ale z głową

addieadam,
Wow,Ty robisz bimber żeby oszczędzić? Brawo
ja uwielbiam bimber tylko ze względu na smak i procenty a nie telepania się na flaszkę:] całe życie waliłem spirytus przeskoczenie ze spirolu na wódkę to jak z mercedesa do malucha:)
Wow,Ty robisz bimber żeby oszczędzić? Brawo

Fiu fiu, jacy doświadczeni bimbrownicy, a piszą "bimber po pierwszej destylacji..." To jest ludzie OKOWITA! I z takiej okowity robi się zajebioza podróbki starki i koniaków...
Chociaż dziś nazewnictwo się rozwlekło i okowitą zwą nawet spirytus... lol...
Chociaż dziś nazewnictwo się rozwlekło i okowitą zwą nawet spirytus... lol...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie