Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:05
"borze" ciało
Jarekz007 • 2011-06-23, 17:29
Wczoraj malowanie krawężników na biało, trawy na zielono i szorowanie asfaltu na kolanach za pomocą szmaty i kubła z wodą w celu usunięcia krowich odchodów. Dziś strażacy na sygnale eskortują procesję. Na czele kobitki niosą ważącą 150 kg figurę św. Rydygiera - patrona chorych na kręgosłup. Za nimi ksiądz pod plandeką ukrywa się przed ptakami a z głośnika wycelowanego w moje okno wydostają się pieśni o Maryji
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
RastaSoldat 2011-06-26, 23:37 1
w polsce nie watykańską wtedy by nie było aż tak źle, tylko jakiś pojebów.
Zgłoś
konto usunięte 2011-06-26, 23:47 1
Cytat:

ale wierze w Boga jak mnie uczy biblia, a nie według zlepki bełkotów dyktowanych przez jakąś instytucje watykańską z pogańskimi wierzeniami i tradycjami

Tak? A czego takiego uczy cię biblia w odróżnieniu od "pogańskiej instytucji watykańskiej"?
Zgłoś
konto usunięte 2011-06-27, 1:36
Na Rydgiera to ja się w piwo we Wrocku zaopatrzam. A 24 to podobną akcję miałem. myślałem, że to w katedrze nowy wzmacniacz zakupiono, dopiero później się zorientowałem, że to procesja pod oknem.
Zgłoś
LadyBergamoth 2011-06-27, 11:23 8
Łazi hołota po osiedlach, tamuje ruch, drze ryja przez megafon i do tego zaśmieca chodniki i ulice.... Wzięliby się do jakiejś pożytecznej roboty zamiast kwiaty niszczyć.
Zgłoś
konto usunięte 2011-06-27, 15:00 1
U mnie też procesja była pod oknami, nawet mieli ołtarz, ale mi się to podobało - nie co dzień ma się darmowy kabaret bez wychodzenia z domu ^^
Zgłoś
Psychiczny 2011-06-27, 15:10 7
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2011-06-27, 18:05
RastaSoldat napisał/a:

w polsce nie watykańską wtedy by nie było aż tak źle, tylko jakiś pojebów.

Autorze komentarza, co miałeś na myśli?
Zgłoś
konto usunięte 2011-06-27, 19:58
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2011-06-27, 22:46 2
Zgłoś
konto usunięte 2011-06-27, 23:06 3
Zgłoś
Devilyn 2011-06-27, 23:50 1
Zgłoś
amb 2011-06-28, 0:17
Zgłoś
konto usunięte 2011-06-29, 15:38
Według mnie w ateistycznym podejściu do świata jest mniej "idiotyzmu" niż w wierzeniu w duchy, egzorcyzmy, cuda, błogosławieństwa, objawienia i w "Kochanego Pana Stwórce", który istnieje, bo tak.

Nikt nie wie czy i co nas czeka po śmierci, a jeżeli ktoś twierdzi, że wie to ma identyczne ~0% szans, na to, że to właśnie jego światopogląd się sprawdzi.

Zezwierzęcić?
Czy przypadkiem ucywilizowanie i racjonalizm nie są jednymi z mocniejszych argumentów "za" ateizmem lub przynajmniej agnostycyzmem?
Zgłoś
konto usunięte 2011-06-30, 13:45
Zgłoś
Devilyn 2011-07-02, 0:12
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem