📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:34

ellsworth napisał/a:
Tak, tylko że Chińczycy mieli rozwinięta wysoko cywilizację już wtedy gdy w Europie jeszcze siedzieli po jaskiniach. Do XV wieku wyprzedzali Europę pod każdym względem i gdyby nie zamknęli się na świat popadając w niemal całkowitą izolację na kilka wieków to już dawno wszyscy byśmy gadali po Chińsku, ale to nie ucieknie. XXI wiek należeć będzie do Chińczyków.
Jest takie przysłowie : "dziadek jak był młody to motyle pośladami łapał" innymi słowy co było a nie jest nie pisze się w rejestr .

Ranking ilości nobli w stosunku do populacji.
en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Nobel_laureates_per_capita
en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Nobel_laureates_per_capita

Trzech z nich to najprawdopodowniej gorkowie....a od nich wara bo to prawdziwi wojownicy.

Kozioł. napisał/a:
Byli mocastwem dawno temu teraz robią nam gacie marnej jakości i podróbki perfum. Uspokoją ich 3 atomówki na najważniejsze miasta wtedy będą się pytali kiedy mają skapitulować.
Nie powiesz mi że Chiny już nie są mocarstwem. Pomijając podróbki robione na lewo w jakiś fabrykach na przedmieściach, żółtki produkują pół świata. Popatrz sobie na klawiaturę na której piszesz i na monitor, gdzie był produkowany. Wszystko w zasięgu mojego wzroku jest Made in China i nie wygląda na podróbe.
USA jebnie im atomówke, Chiny wstrzymają gotówke i sprzęt dla Stanów i zobaczymy kto szybciej skapituluje
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie