Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 15:57
konto usunięte 2018-03-06, 14:12 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2018-03-06, 14:37 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
htp 2018-03-06, 14:44 1
Loaloa napisał/a:

Wiem, że edukacja w cebulandii leży i kwiczy. Wiem, że chemia jest przedmiotem przez uczniów nielubianym, a przez nauczycieli traktowanym po macoszemu. Ale to, co ty tu wypisujesz kwalifikuje się do kary chłosty i zakucia w dyby na miesiąc. Wracaj do szkoły, albo chiciaż coś poczytaj, niechby nawet w wikipedii, zanim po raz kolejny ośmieszysz się pisząc podobne głupoty.

Znowu pieprzysz od rzeczy. Musiałbyś zakuć w dyby ponad połowę Polski.
Zgłoś
BigDaddyD 2018-03-06, 15:54 1
Jestem ekspertem, siarczek magnezu to niepalna, niewybuchowa sól. Na filmie widać prawdopodobnie jakiś rodzaj mieszanki fotobłyskowej być może z wiórkami magnezu, jak widać jest pełno iskier po eksplozji.
Po samej eksplozji można tylko spekulować jaki był skład mieszanki. Na pewno nie był to jednorodny materiał wybuchowy typu RDX, trotyl, czy kwas pikrynowy.
PS. Jestem załamany wiedzą chemiczną niektórych osób wyżej, np. nierozróżnianie siarczku, od siarczanu lub niewiedza o czymś ala dysocjacja.
Zgłoś
konto usunięte 2018-03-06, 19:39
eee tam, miedziankit lepszy.
Zgłoś
tips6 2018-03-06, 21:13
BigDaddyD, jak ja Cię dobrze rozumiem, masz rację i piwo.
Zgłoś
StefanGrasuje 2018-03-06, 21:29
Widzimy, że interesuje się pan materiałami wybuchowymi i nie tylko panie Velture. Do zobaczenia o 5:45 rano, proszę nie zamykać drzwi wejściowych. Miłego wieczoru życzy CBŚ.
P.S. Proszę spakować szczoteczkę do zębów.
Zgłoś
SpijaczWymiotów 2018-03-11, 6:05
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem