Zawsze mi szkoda ludzi którzy tracą życie w pracy. Pełno filmów na sadolu gdzie w jakichś Indiach czy gdzieś tam ludzi wciąga w jakieś maszyny. Pewnie robili za jakieś śmieszne pieniądze, ale ważne że chcieli iść i pracować. Zawsze mi ich szkoda
Masz rację, instalowałem w Polsce prasy i gilotyny, nowe maszyny mają wszelkie kurtyny i zabezpieczenia. Sami operatorzy jeszcze z 20 lat temu marudzili - a komu to potrzebne, zwalnia pracę, mniej zarobię na akordzie. Nigdy nie mieliśmy zgłoszeń o wypadkach. Żal mi tych ludzi po wypadkach, często to nie ich wina, najczęściej brak świadomości i przeszkolenia.
Ale w sumie taka śmierć to chyba najlepsza. Nie cierpisz, nie boisz się. Moment i po balu.
Z tym nie cierpieniem nie byłbym taki pewny.
Zawsze mi szkoda ludzi którzy tracą życie w pracy. Pełno filmów na sadolu gdzie w jakichś Indiach czy gdzieś tam ludzi wciąga w jakieś maszyny. Pewnie robili za jakieś śmieszne pieniądze, ale ważne że chcieli iść i pracować. Zawsze mi ich szkoda
w ten sposób o tym nie myślałem, dzięki piwo za świadomość
Plus do tego 99,99% są to mężczyźni.
No ale musimy walczyć o to żeby kobiety zarabiały równo.
A mi nie bo w przytłaczającej większości przypadków jest to efek DRASTYCZNEGO naruszenia zasad BHP przez nich samych! Wiedzieli co robią, wiedzieli czym ryzykują. Ich wybór.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie