Nie jest winą górników system emerytalny ani energetyczny. Skoro jest tam taki miód to na prawdę nie kumam dlaczego ciebie tam nie ma.
Zamknąć kopalnie -to się z całą pewnością stanie, ale czy wiesz jaki to proces i z czym się wiąże? Nie chce mi się o tym rozpisywać. Na chwilę obecną węgiel to moje ,twoje i innych bezpieczeństwo. O tym jak Śląsk był dojony od 45go też mi się nie chce wspominać. Na koniec powiem tylko że w chwili w której to pisze 87,3% energii w kraju produkowane jest z węgla.
Pisałem już że ja swój miód wydobywa gdzie indziej i na niego nie narzekam.
Proces zamknięcia kopalni nie jest ani szybki ani łatwy i przyjemny. Będzie trwał kilkanaście lat ale kiedyś się musi zacząć - każdy rząd odkłada to jednak następnemu. Jeśli jednak korzystamy z węgla to należało torpedować pomysły opłat za emisje - bo teraz płacimy te opłaty i dodatkowo dotujemy górnictwo.
Dlaczego 87% procent jest z węgla? Ponieważ od kilkudziesięciu lat nasz rząd (każdy) nie potrafi postawić elektrowni atomowej. Zielona energia z wiatru czy słońca w naszych warunkach to mrzonka - ledwo dodatek do prawdziwego źródła energii.
Na tym abyśmy nie byli niezależni energetycznie (w dodatku z tanią energia) zależy (i zależało) naszym sąsiadom. Dla zachodu to problem bo nasza gospodarka zwiekszyłaby swoją konkurencyjność a wschód że swojej strony chciał nam sprzedawać swoje surowce energetyczne.
Pisałem już że ja swój miód wydobywa gdzie indziej i na niego nie narzekam.
Proces zamknięcia kopalni nie jest ani szybki ani łatwy i przyjemny. Będzie trwał kilkanaście lat ale kiedyś się musi zacząć - każdy rząd odkłada to jednak następnemu. Jeśli jednak korzystamy z węgla to należało torpedować pomysły opłat za emisje - bo teraz płacimy te opłaty i dodatkowo dotujemy górnictwo.
Dlaczego 87% procent jest z węgla? Ponieważ od kilkudziesięciu lat nasz rząd (każdy) nie potrafi postawić elektrowni atomowej. Zielona energia z wiatru czy słońca w naszych warunkach to mrzonka - ledwo dodatek do prawdziwego źródła energii.
Na tym abyśmy nie byli niezależni energetycznie (w dodatku z tanią energia) zależy (i zależało) naszym sąsiadom. Dla zachodu to problem bo nasza gospodarka zwiekszyłaby swoją konkurencyjność a wschód że swojej strony chciał nam sprzedawać swoje surowce energetyczne.
Zaczynasz w miarę mądrze pisać.
Zaczynasz w miarę mądrze pisać.
Cały czas pisze to samo.....
Jeżeli chodzi o dodatki, to "14-tka" jest na barbórkę. 13-tek już nie ma z tego co się orientuje. Przestałem pracować na kopalni ok. 4 lata temu.
teraz wiecie czemu ten węgiel jest tańszy od polskiego
Bo tam nie ma unii i ich tęczowych?
Gdzieś w kraju 8go świata
Osiemgo świata? Co porabiałeś w podstawówce?
Gdzieś w kraju ósmego świata.
Osiemgo świata? Co porabiałeś w podstawówce?
Gdzieś w kraju ósmego świata.
Nie chodziłem do szkoły. Uczyłem się eksternistycznie u niejakiego SkoPio1, ale go pewnie nie kojarzysz.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie