Główna Poczekalnia (5) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:27
Caritas, WOŚP i inne
konto usunięte • 2020-01-12, 10:15
Jest wielka orkiestra Owsiaka, chcialbym przypomniec drugą stronę medalu. Jezdzilem na woodstock zeby mi ktos nie zarzucił ze jestem stronniczy. Nie jestem PISowcem ani Powcem. Wydaje mi sie ze jestem obiektywny. Nie wplacilem nigdy ani zł na żadną fundację.Uwazam ze każda fundacja, stowarzyszenie itd nie sluzy głównie ludziom a interesom pewnych osób. Nie ma znaczenia czy jest to fundacja katolicka czy nie.Tam gdzie jest duza forsa tam sa defraudacje i przekrety. Na biednych, niepelnosprawnych, starszych, chorych sie dobrze zarabia. Wiem to z bezpośrednich źródeł i od osob które starały sie o takową pomoc. Dlatego Lepiej wpłacić komuś bezpośrednio na konto lub dac do ręki niz wspierać te twory.

www.money.pl/gospodarka/szemrane-interesy-w-caritas-polska-sprawe-bada-episkopat-6429989831612545a.html%3famp=1

kontrowersje.net/oszust_owsiak_i_jego_kolorowe_rozliczenia_gdzie_jest_...
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2020-01-12, 11:02 3
Szok, nikt na tym świecie nie jest bezinteresowny
Zgłoś
Mietek7567 2020-01-12, 11:03 13
Ja wiem za to ,że Caritas rozlicza się z każdej złotówki. Sam byłem ,widziałem i jestem na 95% pewny ,że tam nic na lewo nie idzie. W moim mieście rozdają na przykład kilkaset posiłków dziennie.
Zgłoś
lewanmich1 2020-01-12, 11:05 17
Kto nie chce pomagać, niech nie pomaga. Jego sprawa, jego wybór, szanuję każdy, jaki by nie był. Tym którzy uważają, że takie akcje jak WOŚP i podobne są do bani życzę (naprawdę szczerze) żeby nigdy nie znaleźli się w sytuacji kiedy takiej pomocy będą potrzebowali. Uwierzcie mi, cholernie niekomfortowa sytuacja. I dlatego nie potrafię zrozumieć tych, których z niewiadomych powodów drażni to, że są ludzie którzy potrafią się skrzyknąć i zrobić razem coś fajnego.
Zgłoś
bartus281 2020-01-12, 11:05 11
idź sobie cwaniaku na oddziały pediatryczne, albo rozejrzyj się na mieście za karetkami z symbolem N. Duża część tych sprzętów jest własnie finansowana z wośpu. Na ich stronie masz sprawozdania finansowe. Poza tym wośp to nie tylko sprzęt ale i szkolenia ... Życzę ci abyś nigdy nie musiał z nich korzystać.
Zgłoś
PieronJasnySzlag 2020-01-12, 11:17 88
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2020-01-12, 11:27 6
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
~Velture 2020-01-12, 11:29 29
W momencie gdy owsiak pokaże wszystkie księgi rachunkowe publicznie i jeśli jest tak uczciwy jak twierdzi to tego samego dnia idę do notariusza i robię nowy testament w którym 100% majątku po mojej śmierci pójdzie na orkiestrę.
Do tego czasu złamanego grosza im nie dam.

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
freaky 2020-01-12, 11:44 27
Zgłoś
konto usunięte 2020-01-12, 11:51 7
Zgłoś
~Velture 2020-01-12, 11:54 7
Szangti napisał/a:

Tyle w temacie...

Zgodzę się. Jechałem rano do sklepu po fajki i po drodze był kościół jakiś. 3 wolontariuszy z puszkami widziałem pod kościołem. Może było więcej w środku. Nie wiem bo nie moja impreza ale jakoś hajs katoli mu nie śmierdzi.

Zrobiliście z niego boga to macie.

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
lateralustool 2020-01-12, 12:04 5
ale piękna gówno burza dawno takiej nie widziałem
Zgłoś
bloodwar 2020-01-12, 12:05 5
Zgłoś
PieronJasnySzlag 2020-01-12, 12:07 6
Zgłoś
konto usunięte 2020-01-12, 12:17 8
znów, jak co roku o tej porze napiszę,
nic nie dam,,,,,,,,,,,nie rozumiem dlaczego prywatną fundację głównie zasilają panstwowe podmioty, ,,,..,,,,, polacem zapoznać się ze spółkami matkami i dziwnymi koligacjami,,,,,,,,,,,,Owsiak ma nieciekawą i tajemniczą przeszłość,,,,,,,,,,,,,koszty tego show przewyższają realne zyski,,,,,,,,,,,,,zmuszanie nieletnich i często socjologiczne wymuszenia na darczyńcach wpłat,,,,,,,,,, lewactwo poglądów pana dyrektora O..............................................a jak wam to nie przeszkadza to sobie wplacajcie
Zgłoś
konto usunięte 2020-01-12, 12:29 5
muflonpl napisał/a:

Bontu chodzi tylko i wyłącznie o pieniądze reszta to otoczka którą maja widzieć darczyńcy.
Widze że Twój nick pokrywa sie ze stanem faktycznym Twojego mózgu. Pozdrawiam

Nędzny pojazd na miarę poligona6... Pojęcia nie masz o służbie zdrowia, sprzęcie medycznym i wielu innych rzeczach, naprawdę mam w dupie ile Owsiak bierze do kabzy... Póki jest ratowane w minimalny sposób, ludzkie życie, nie interesuje mnie to... Wiem natomiast jedno, ile sprzętu stoi na oddziałach w placówce w ktorej pracuje. Nie od państwa, nie od kościoła, tylko właśnie od WOŚP.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem