👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:36

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Pazura jest inteligentnym człowiekiem i teoretycznie ma rację, ale tylko teoretycznie.
Problem sięga daleko głębiej niż sama tylko wolność mediów w tym kraju, gdyż to radio to front dla olbrzymiej instytucji, za którą stoją grube pieniądze.
Nie chce mi się dalej rozpisywać, więc wrzucam tylko pierwszą część filmu, reszta do obejrzenia na jutiubie:
Tytuł filmu: "Imperium ojca Rydzyka"
Problem sięga daleko głębiej niż sama tylko wolność mediów w tym kraju, gdyż to radio to front dla olbrzymiej instytucji, za którą stoją grube pieniądze.
Nie chce mi się dalej rozpisywać, więc wrzucam tylko pierwszą część filmu, reszta do obejrzenia na jutiubie:
Tytuł filmu: "Imperium ojca Rydzyka"
Miałbym taki sam stosunek do radia Maryja i tv trwam, gdyby nie to że jest to medium stronnicze i nie służy głoszeniu wiary a zwiększaniu elektoratu partii PIS, której lider z kolei jest chory na nienawiść, czołowi politycy tej partii deklarują swoją głęboką wiarę, ale nie ustają w atakach nienawiści, a chyba nie tego uczył nas Pan Bóg
Pierwsze w Polsce prawdziwe radio polityczne. Słuchałem kiedyś przez jakieś 30 minut, trafiłem na wiadomości, jakby ocenzurowane, wiadomo w którą stronę.
Oczywiście nikt nie chce "zamykać" rozgłośni Rydzyka. Biedni słuchacze nie wiedzą/udają, że nie wiedzą dlaczego są problemy a jak nie wiadomo o co chodzi - to wiadomo o co chodzi...
źródło: wyborcza.pl/1,76842,8497026,Radio_Maryja_i_reklama.html
Oczywiście nikt nie chce "zamykać" rozgłośni Rydzyka. Biedni słuchacze nie wiedzą/udają, że nie wiedzą dlaczego są problemy a jak nie wiadomo o co chodzi - to wiadomo o co chodzi...
Kod:
Rozgłośnia o. Tadeusza Rydzyka ma status nadawcy społecznego, dzięki czemu nie płaci za koncesję, czyli oszczędza - bagatela - 7 mln zł rocznie! I dlatego nie może nadawać reklam.
Ale Radio Maryja, jak wynika z raportu, łamie koncesję, bo reklamy na antenie są. Np. stale reklamuje się tam m.in.: "Nasz Dziennik" (wydaje go Spes sp. z o.o.), Telewizja Trwam (należy do fundacji Lux Veritatis o. Rydzyka i o. Jana Króla), Wyższa Szkoła Kultury Społecznej i Medialnej (prywatna płatna uczelnia o. Rydzyka), a także tygodnik "Niedziela" i odbiorniki satelitarne sprzedawane przez Lux Veritatis. Reklamy pojawiają się na antenie niepoprzedzone informacją, że to reklama. Dlatego w raporcie KRRiT mowa o reklamach "ukrytych".
Ale Radio Maryja, jak wynika z raportu, łamie koncesję, bo reklamy na antenie są. Np. stale reklamuje się tam m.in.: "Nasz Dziennik" (wydaje go Spes sp. z o.o.), Telewizja Trwam (należy do fundacji Lux Veritatis o. Rydzyka i o. Jana Króla), Wyższa Szkoła Kultury Społecznej i Medialnej (prywatna płatna uczelnia o. Rydzyka), a także tygodnik "Niedziela" i odbiorniki satelitarne sprzedawane przez Lux Veritatis. Reklamy pojawiają się na antenie niepoprzedzone informacją, że to reklama. Dlatego w raporcie KRRiT mowa o reklamach "ukrytych".
źródło: wyborcza.pl/1,76842,8497026,Radio_Maryja_i_reklama.html

Dzoshu napisał/a:
żałosny podupadły aktorzyna z niższej średniej półki.
Co?

Psy, Kroll, PsyII, Nic Śmiesznego, Trzy Kolory, Tato...
Rzeczywiście półka przy podłodze, nie ma co.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie