Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:51
konto usunięte 2013-07-12, 23:46
@ Libertarian
W rodzinie mam swiadkow przez co znam wielu wyznawcow tej religii z paru roznych miast nawet. O bzdurze takiej jak obligatoryjne dofinansowywanie tego wyznania jeszcze nie slyszalem. Radze sie upewnic albo przestac wymyslac.
Zgłoś
jackool 2013-07-12, 23:52
wonsz_żeczny napisał/a:

czyli Ty wierzysz, że jesteś potomkiem kolesia ulepionego z jakiegoś gówna oraz jego partnerki z żebra która gadała z wężem? chociaż kazirodztwa które nastąpiły później wiele tłumaczą w Twoim wypadku.

a tak poza wszystkim, ateizm to nie religia

I tu jest właśnie przykład na wypowiadanie się na temat religi na której temat wie się dwa zdania i to zupełnie nieprawdziwe. Katolik i nie tylko bo wiele wyznań jest opartych na starym testamencie jest potomkiem Adama i Ewy którzy zostali wygani z raju ale nie jest powiedziane w Piśmie Swiętym że po wyganiu Bóg nie stworzył więcej ludzi. Gadała z wężem? Proponuję wybrać się wieczorkiem na Jasną Górę w Częstochowie, wejść na balkon nad kaplicą tam nad głową znajdują się pokoje egzorcystów i posłuchać jak rozmawia się z szatanem
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-12, 23:56 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Machol 2013-07-12, 23:57
Nowo narodzeni... huh, temat-rzeka. Niektórzy faktycznie mają wypasione zbory w USA, ale z drugiej strony cały budżet jest rozpatrywany lokalnie, tj. cała taca jest jasna i przejrzysta. Chcą mieć marmur - ściepa publiki i chodzą sobie po marmurach jak im się podoba ;D
Wrzucenie wszystkich odłamów do jednego wora jest większym rozmachem niż zrównanie humanistów z ateistami. Naprawdę, niektórzy mają niezłą schizę z np. mówieniem językami, inni podchodzą do tego sceptycznie... chyba tylko jedno ich łączy i tylko jedno - wspomniane "nowe narodzenie w Chrystusie".

Ps. Sam jestem baptystą z przekonania, więc trochę się orientuję w temacie
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-13, 2:04
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-13, 2:54
PanNekrofil napisał/a:

a islam gdzie?

w dupie
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-13, 7:36
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-13, 8:24
Chociaż wojujący ateiści mnie drażnią, to ta wstawka jest akurat dosyć zabawna Ale piwa nie dam za brak islamu.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-13, 9:56
Smutas napisał/a:

Pomyliły ci się strony. Sadol to nie forum dla wojujących ateistów.

Mój chłop ;_;

kedzior23 napisał/a:

Wy w ogóle znacie jakiegoś świadka jechowy...

Ej, oni naprawdę wierzą, że zbawi się tylko pewna liczba osób, naprawdę zakazują kontaktu z krwią. Ich księgi zostały przetłumaczone z greki i co ciekawsze ci co tłumaczyli nie znali greki.
Dobre, nie?

Kuriki napisał/a:

Zauważyłem też, że grupami chodzą bo już się nauczyli, że tak bezpieczniej

Nje. Jeden obserwuje drugiego i pilnuje go, by nie zboczył z drogi wiary.

jabolmax napisał/a:

zobacz sobie ile było powstań antykomunistycznych robotnicy i studenci jakoś potrafili bez nadziei na zwycięstwo a kk zjawił się na gotowe ...

Że co proszę? Ktoś tu nie zna najnowszej historii
Zgłoś
j4rzyn 2013-07-13, 11:03
PanNekrofil napisał/a:

a islam gdzie?

Islam jest już w finale z dziką kartą.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-13, 11:10
@PanNekrofil islam to nie religia
Zgłoś
amaimon 2013-07-13, 11:40
PanNekrofil napisał/a:

a islam gdzie?

bał się podobizny mahometa umieścić
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-13, 16:29
Macie Islam:
Majątek: Pokaźna ilość ładunków wybuchowych
Charakterystyka wyznawców: Uważają, że ich religia jest najlepsza i wszyscy mają ją przyjąć, bo jak nie to będzie pokojowy rozp🤬ul.
Najgłupsza doktryna: Allah Akbar!
Ulubiona broń: Ładunki wybuchowe i rozprawy w sądzie
Łatwo obrazić?: Wystarczy napomnąć o ich religii i oberwiesz maczetą.
Zgłoś
Mojs 2013-07-13, 19:59 1
Zgłoś
Meressin 2013-07-13, 23:48
A satanizm, islam, buddyzm, konfucjanizm i prawosławie gdzie?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem