Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Audi a4

Mercedes clk

Vw Tiguan

Toyota Aygo
(wszystkie "prawie jak" oryginały

podpis użytkownika
Garbate nosy w atmosferę

To jest Mercedes-Benz W125p. Polska konstrukcja.
Wygląda jak Mercedes-Fiat 125p

![]()
Fiat 125p był produkowany NA LICENCJI włoskiego Fiata 125, podobnie jak ruscy produkowali Ładę 2103 i wszelkie inne odmiany na licencji Fiata 124, co było szczególnie w tamtych latach popularną praktyką. Ford Fiesta i Mazda 121 to był ten sam samochód produkowany wspólnie w tej samej fabryce przez tych samych ludzi.
To co mamy w tym temacie to chińskie, nędzne podróbki wykorzystujące to, że w chinach prawo patentowe praktycznie nie istnieje, dzięki czemu w świetle ich prawa coś takiego jest legalne. Dopiero chcąc sprzedawać te samochody na rynkach innych niż chiński mieliby spore problemy, dlatego dopiero w ostatnich latach chińczycy wypuszczają całkowicie własne modele.
Fiat 125 był produkowany na licencji, ale później już nie. Stąd zmiana nazwy "Polski fiat 125p" na "FSO 125p". Na "fiacie" FSO nie mógł już widnieć napis FIAT. Tak samo jest z Oplem produkowanym w Anglii ( Vauxhall , czy jakoś tak ). Żadna fabryka nie dostanie licencji na produkcję markowego auta jeśli będzie chciała wprowadzić swoje modyfikacje. Albo oryginał w 100% albo zmiana nazwy auta.
Przeczytaj opis przed filmikiem i zastanów się, co właśnie napisałeś...

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie