👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:03

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Dziwię się, że nie odgania tych pszczół, czy tam os jakimś dymem lub czymkolwiek. Tu nawet nie chodzi o to, że one siadają na gotowym produkcie, ale przeszkadzają mu w pracy. Jest wiele filmików w Internecie, gdzie ci uliczni sprzedawcy bez patrzenia szybko siekają, wyrabiają ciasto i juz gotowe, a on przed każdym ruchem musi uważać, żeby nie zagarnać do ciasta owada. Wie ktoś jak się nazywa ten przysmak który on wyrabia? Może specjalnie tam są te pszczoły i osy, żeby dodały swojego składnika, czy coś bo w innym wypadku to jest bez najmniejszego sensu taka budka, w której parę bułek robi przez pół godziny, a to co zrobi to owady zeżrą

Pszczoła na gównie nie usiądzie (To nie mucha). Zawsze sądziłem, że to czyste owady.

Wystarczyłoby postawić obok butelkę z małym otworem z wodą i cukrem.

Loaloa napisał/a:
Jak wam tak ta unia przeszkadza, to wyprowadźcie się do innego kraju. Aha, zapomniałem. Przecież wy macie najwyżej po 15 lat.
Logika godna Szumlewicza. Jak się nie podoba to wypad? Jeśli moja ojczyzna nie jest niepodległa, mówię o tym wprost i chcę zmian, aby MÓJ kraj był niezależny to mam się wyprowadzić? Takie rozumowanie jest tak absurdalne, aż wątpię czy aby na pewno powinienem napisać o tym jak o rozumowaniu.
vil napisał/a:
buahaha.... dawno się tak nie zaplułem od tej hipokryzji i naiwności
![]()
A o korupcji naiwniaku słyszałeś? Czytanie ze zrozumieniem też widać po twoim przykładzie boli. Tutaj chodzi o małe przedsiębiorstwa. Ja na szczęście mam blisko do rodziny i znajomych na wsi od których po cichaczu kupuję za grosze zdrową żywność BEZ twojej tak bezpiecznej kontroli bezpieczeństwa.
Tanie, smaczne, świeże, zdrowe i na dodatek daję zarobić ludziom ze swojego kręgu znajomych! Z takich dobrodziejstw mogliby również korzystać inni, no ale przecież jajko bez stempla to prawie jak wyrok śmierci wg niektórych.
Swoją drogą ciekaw jestem kiedy ostatnio jadłeś np. świeżego lina, sandacza, łososia (tak mieszkam blisko morza) nie płacąc więcej niż 10 zł za kilogram takiego mięska ;] Nabiał i drób też mam od znajomych. Warzywa i owoce hoduję we własnym zakresie

Co do filmiku, to taki jest zamiar z tymi pszczołami. Azjaci są mądrą rasą, w dodatku mają dużo większe doświadczenie w obyciu z różnego rodzaju owadami więc jeśli te insekty byłyby problemem to szybko by się ich pozbyto

podpis użytkownika

Nie było by sanepidu, każdy jadł by to co by chciał (coś podobnego do tego na filmiku), a potem się leczył w darmowej służbie zdrowia? Tak wiem, ta służba nie działa za dobrze, trzeba za nią płacić, ale jakby każdy tak żarł wszystko to chyba byłoby więcej zatruć itp za które trzeba płacić, nie? To chyba lepiej wprowadzić sanepid i mieć mniej zachorowań albo jak już usunąć sanepid i od razu "darmową" służbę zdrowia.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie