MaratHS napisał/a:
Dokładnie mateusos. Takie sztuki walki są dobre i efektowne jak stosujesz je na macie na treningu, czasem mogą się przydać, jednak w większości przypadków każdy nap🤬la tak, by trafić, a nie przypomina sobie ostatnią lekcję samoobrony. Najlepszą zasadą walki według mnie to "nie bój się dostać" i "nie bój się przeciwnika" bo gdy się boisz - to przegrasz.
K🤬a co za debil...

Nie masz pojecia czy za rogiem nie czi sie 3 ziomali czekajacych by pomoc typowi. Nie wiesz czy po tak zwanej walce, jesli dasz ciala przeciwnik nie bedzie skakal po Twojej glowie przez 10 minut lub nie zrzuci ci na leb kratki sciekowej...
Nie mowie, by sp🤬alac na kazdy szelest lisci w parku ale uwierz mi, ze bahaterow padlo "w boju" dziesiatki, setki...
Nie boj sie przeciwnika ? Nie boj sie dostac ? Ja p🤬le serio ? Skoncz ogladac american ninja i zacznij czytac ogladac jakies kroniki kryminalne czy cos... zajrzyj nawet na strone chocby sadistic.pl i zobacz jak bohaterowie dostaja nozami po zebrach...
Musialem znac.wszystkie te dźwignie i chwyty na pamięć.jeżdżąc na pokazy judo. Nihil novi
Wraz z ich nazwami...
Wraz z ich nazwami...
podpis użytkownika
albo bokiem, albo wcale!
Sayagin666 napisał/a:
Nie boj sie przeciwnika ? Nie boj sie dostac ? Ja p🤬le serio ? Skoncz ogladac american ninja i zacznij czytac ogladac jakies kroniki kryminalne czy cos... zajrzyj nawet na strone chocby sadistic.pl i zobacz jak bohaterowie dostaja nozami po zebrach...
Nie wiem jak regujesz na strach, ale strach może cię skutecznie obezwładnić i pozbawi cię kreatywnego myślenia. Po pierwsze nigdzie nie napisałem, że trzeba się nap🤬lać zawsze... jak jest okazja żeby sp🤬olić i ma się pewność, że nie ma się szans, to się sp🤬ala - prawo natury.
Strach jest z jednej strony dobry, a z drugiej nie. Jak jesteś przestraszony mniej odczuwasz ból, ale jednocześnie nie myślisz trzeźwo, a twój mózg ma w tym przypadku jeden cel - przeżyć.
Według mnie strach troszeczkę blokuje twoje możliwości w walce, bo w strachu nie zwracamy uwagi na szczegóły które mogą zaważyć o tym czy dostaniesz wp🤬l czy może wygrasz, no ale najlepiej pojechać po moim wieku no bo dziewiętnastolatek to pewnie jakiś goguś co tylko siedzi przed kompem, nie ma kolegów, a życie widział w brazylijskiej telenoweli - mimo że c🤬ja o mnie wiesz. Nara frajerze.
Ps Sayagin666 masz tu kilka liter skopiuj sobie, bo masz małe braki ę, ą, ł, ż, ź, ć, ś, ń, ó.
podpis użytkownika
"To nasze podejście do życia determinuje podejście życia w stosunku do nas."~Earl Nightingale