👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:55

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie no ja prdl... wyścig kto pierwszy wstawi
Mogłeś chociaż poczekać aż poprawią jakość i dopiero wrzucić

Smak to dosyć złożone zagadnienie. Uczestniczą w nim niemal wszystkie zmysły. I trudno dokładnie określić jakie za co odpowiadają. Najważniejszy w czuciu smaku jest niewątpliwie nos. Dzięki niemu czujemy wiele różnych smaków. Dzięki niemu możemy odróżnić czy jemy cebulę czy jabłko. Ważny jest też dotyk. Często pewnie zdarza się wam zostawienie chipsów otwartych przez co na następny dzień po złapaniu wilgoci z powietrza nie mają one takiego smaku. Mimo iż wszystkie substancje aromatyczne i smakowe nadal na nich pozostają.

A piliście napój Dr Pepper? Czy ktoś jest w stanie opisać ten smak? No właśnie, na pewne smaki nie mamy w języku słów więc się próbuje coś pośredniego znaleźć.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie