📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
25 minut temu

i widzicie mimo że bieda to w koszulach chodzą a u nas w buractwo w dresach lata :/

pora na slynne przyslowie:
"gdzie arabow siedem tam wybucha jeden"
"gdzie arabow siedem tam wybucha jeden"

@swieca
W takich krajach dociążenie ludźmi wychodzi taniej niż kowadłem
Spytam odważnie w imieniu tych 90% - co to jest "es" ?
W takich krajach dociążenie ludźmi wychodzi taniej niż kowadłem

Czy ktoś może w takim razie uświadomić 90% społeczeństwa co to jest "es".
Cytat:
@swieca Jestem w stanie się założyć, że 90% osób tutaj nie wie co to es. Piwko dla Ciebie.
a 90 % dało ci piwo, żeby nie wyjść na niewiedzących

Proszę bardzo.
Polski, jednocylindrowy, "pancerny" silnik stacjonarny. Mógł pracować zgodnie z ruchem wskazówek zegara jak i odwrotnie, miał wiele konstrukcyjnych odmian i wariacji na jego temat. Do dzisiaj szczególnie w rejonach południowej polski i na podlasiu znaleźć można wiele "wynalazków" opartych na tym silniku. Sprawdźcie na alledrogo.
Polski, jednocylindrowy, "pancerny" silnik stacjonarny. Mógł pracować zgodnie z ruchem wskazówek zegara jak i odwrotnie, miał wiele konstrukcyjnych odmian i wariacji na jego temat. Do dzisiaj szczególnie w rejonach południowej polski i na podlasiu znaleźć można wiele "wynalazków" opartych na tym silniku. Sprawdźcie na alledrogo.
Ja pamiętam jak u nas był ES. Z 15 lat temu, oczywiście bez tłumnika. Jedyną wadą był pas klinowy który lubiał sie urwać(połączenie tej szajby co sie kręci i skrzyni biegów). No i silnik mało agresywny i słaby moment, no i spalanie tez nie za małe w stosunku do mocy - wydaje mi sie ze były 2 wersje. 18 Konne i 25. Ale nie jestem pewien.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie