Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 47 minut temu
Reportaż Ryszarda Szołtysika o sytuacji z Sądu Rejonowego w Warszawie po rozprawie Grzegorz Braun kontra Lecha Wałęsa. Piotr Gulczyński (prezes Instytutu im. Lecha Wałęsy) uderza reportera na sali sądowej - policja nie reaguje nie widząc w całej sytuacji nic nieodpowiedniego. Incydent miał miejsce w 2008 roku.

Wyrok "niezawisłego" sądu RP (2011-12-06)
Okazuje się, że to uderzony reporter zapłacić ma 2400 zł Gulczyńskiemu tytułem zwrotu kosztów sądowych. Sędzia Danuta Kowalik stwierdziła, iż cios został zadany przez Gulczyńskiego nieumyślnie. Nieumyślność sąd oparł na stwierdzeniu, iż pozwany i powód nie znali się wcześniej. W interpretacji sądu uderzenie reportera to „ruch odsunięcia kamery”. W uznaniu, że Gulczyński dopuścił się pewnego rodzaju „niechlujstwa”, sąd nakazał mu napisanie listu do Szołtysika, w którym ma go przeprosić. Sąd oddalił też zadośćuczynienie finansowe, którego domagał się dziennikarz.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kamm 2012-02-14, 23:09
Sam się prosił o hita w ryj.
Zgłoś
konto usunięte 2012-02-14, 23:19 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
krzychon 2012-02-14, 23:27
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
JohnnyRocketfingers 2012-02-14, 23:34
nie broncie Tw. Bolka...prawada taka ze jakbyscie cwaniaczki dostali za nic to sralibyscie w gacie na komendzie ze nikt was nie slucha ale ze wasz tefauenowski idol towarzysz ma z tym zwiazek to plujecie na wszystkich twardziele z za klawiatury.. Do książek wyprane mózgi!

podpis użytkownika

...Niech staną zegary...
Zgłoś
imperatoro 2012-02-14, 23:51 1
@Bambi

Doczytałem do "kamerować" i przestałem dalej, bo nie miało to sensu
Zgłoś
konto usunięte 2012-02-15, 0:19
Zgłoś
konto usunięte 2012-02-15, 0:36
Zgłoś
KasHer 2012-02-15, 2:42
Uderzyć kogoś na sali sądowej... Aby tylko liścia miał dostać - jest to coś nie do pomyślenia. Jakiekolwiek naruszenie nietykalności cielesnej i jak to stwierdzono nie policji do tego jaki stopień wykroczenia. Muszą zareagować, muszą wyjaśnić sprawę. Chodzi o zasadę państwa prawa.

Tutaj mamy coś ponad policję - nie chodzi o Kowalskiego tylko o znane i wpływowe osoby. Jest to pewien manifest - patrzcie co możemy zrobić. Patrzcie że wszyscy wiedzą. Nikt nie zareaguje. Zapamiętajcie to sobie. Pytanie czy to dobre państwo gdy dziennikarze mogą w nim być zastraszeni. Pewnie nawet nie kamerzysta był obiektem który miał wiadomość odebrać. Kto? Nie wiem ale wiadomość nadano.
A później się ludzie dziwią że taką wiarę daje się opowieścią o tym jak bezpieka rządzi państwem.

Nie ważne czy ciężkie obrażenia - one nie miały być ciężkie. Liczył się sam gest.

Do wszystkich którzy piszą - wypad z polityką:
Tu nie o politykę chodzi bo mam gdzieś czy Wałęsa był czy nie był agentem. Nie patrzcie że polityk w tle to o polityce.
Widać że jednak nie rozumiecie w pewien sposób powagi tego filmiku. Jeśli jest on jednak wyolbrzymiony to cholernie dobra robota.
Piwo jak cholera bo nie widziałem tego nigdzie jeszcze.
Zgłoś
konto usunięte 2012-02-15, 3:05
widzę że jak ktoś nie lubi policji i wytyka im znaczące błędy to zaraz musi być jp. brawo. brońcie Panów Policjantów, dawajcie im więcej uprawnień, pozwalajcie aby łamali prawo i nie ponosili kary. w przyszłości odbije wam sie czkawką jak zastrzelą syna, zgw🤬cą córkę lub zakatują wnuka.
niech żyje państwo prawa
Zgłoś
mgrhans 2012-02-15, 8:58
Zgłoś
konto usunięte 2012-02-15, 9:31 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-02-15, 10:07
Zgłoś
Rumcajs_Rozpruwacz 2012-02-15, 11:07
Zgłoś
berafito 2012-02-15, 11:54
Zgłoś
konto usunięte 2012-02-15, 12:13
@bambi.

Odcinając się od waszej rzetelnej ekspertyzy na temat urazów i prowokacji to jedna rzecz jest tutaj strasznie wkurzająca. Policjant ma obowiązek się wylegitymować, to nie jest łaska z ich strony, takie są przepisy. Zdaję sobie sprawę, że pewnie za chwile rzucicie mi art. nr 666 w którym są wyjątki od tego, ale w tej sytuacji to jest kpina, gdy prosi się po 100 razy, aby podała numer legitymacji. Spuszczona głowa i łazi tam i z powrotem po sądzie.. To jest twoim zdaniem poważne?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem