Czytam i czytam i mam wrażenie, że albo ja nie rozumiem o co chodzi z legalizacja albo co niektórzy co się tutaj wypowiadają. Dla mnie sprawa jest jasna i prosta. Powiedźcie kto z was nie jest w stanie załatwić sobie palenia, ale tak serio serio no kto k🤬a ? Feta ? itp. itd. Wiadomo hera itp. to już dno, ale zatrzymajmy się przy paleniu, fecie, jakiś piksach. No który tak naprawde nie jest wsztanie tego dostać, no właśnie ten kto ma jakieś tam normalne życie towarzyskie zna kogoś kto stosował tego typu używki, więc prawie każdy jest w stanie dostać to co by chciał, więc legalizacja nie zmieni tego co już jest dostępne, najważzniejsze jest to że legalizacja wprowadza standardy i wymogi odnośnie tego co się sprzedaje.
Pomyślcie poco kupować kota w worku na ulicy czy jakieś 3 sianokosy skropione chemią jak można dorzucić pare złotych i kupic konkretny towar z pewnej ręki w sklepie z możliwością wyboru odmiany, towar który jest ważony przy Tobie na atestowanych wagach itp. W dodatku Ci co handluja na ulicy maja problem bo tracą klientów, pojawiają się zza to legalne hodowle zielska które można legalnie kontrolować. Cała szara strefa dostaje w p🤬dę, nie mówię, że nie bedzie handlu na pewno bedzie ale w mniejszym stopniu, no i najważniejsze moze w koncu zzaczna robić jakieś rzetelne badania, pomyślą nad zastosowaniem zielska w medycynie itp. No ale oczywiście każdy widzi to co chce.
Teksty o ćpuńskich tematach itp to zwykła j🤬a ignorancja poważnego tematu, no chyba ze jest się na poziomie gimbazzy lansującej się e petami w każdym publiczznym miejscu jak to wk🤬ia

Sam pale to elektroniczne ścierwo ale do c🤬ja mam na tyle kultury ze wiem gdzie wypada, a gdzie nie
No i co do tego ze łatwiej niby dzieciaki bedą mogli kupić wątpie w to bo sklepiki bedą obstawione kamerami i wystarczy poprosić o dowód bo wyobraźcie sobie mamuśka przyłapuje gówniarza na jaraniu trawska to proste pytanie gdzie kupiłeś bo szlaban na kompa jak to gimbaza zmięknie i powie w tym i wtym sklepiku no i mamuśka idzie na policje składa doniesie, policjanci wbijają się na sklepi nakładaja grzywne zz automatu 10 tysięcy jeszcze jedno takie zgłoszenie i zamykamy panu interes

A jak by ktoś miał wątpliwości takie sklepiki mają zajebisty monitoring więc nikt ściemy nie zrobi by zamknąc komus interes. Tak ja to widzę
Proste założenia prostew prawo bez aneksów itp. i nie widzę problemu a wy ?