Główna Poczekalnia (2) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 15:02
mietkoff Wczoraj 12:24
Pawik74 napisał/a:

Ja tu nie widzę źle złożonego spadochronu, a sam osobiście składam spadochrony i mam 50+ skoków za sobą. Zwykły zbieg okoliczności : zauważcie że tylko w pierwszej fazie rozwinięcia spadochron był odwrócony o 180^ stopni, dopiero podczas dalszego spadania pogłębiło się zapętlenie linek. Facet który spadał zachował zimną krew i poprawnie odczepił podstawowy spadochron i wypuścił zapasowy. Tylko nowicjusze albo amatorzy mogą opisywać to jako stan "pełnych gaci".
Ciekawostka: Wbrew obiegowych pogłosek, nie otwarcie się prawidłowo spadochronu zdarza się średnio raz na 3500 skoków. Szansa na awarię dwóch spadochronów w trakcie tego samego swobodnego lotu to 1:12 250 000

Fajnie że to samo mi mówili że średnio na 3500. Ja tak miałem w 9 skoku A był to 4 skok w którym sam otwierałem spadochron. (pierwsze 5 na linę desantową) . Pamiętam wtedy że w głowie powiedziałem no to ch** wypiąłem spadochron otworzyłem zapas (chodź nie musiałem bo był na automacie) i wylądowałem dość blisko celu bo był konkurs na lądowanie do celu. Przyniosłem w rękach 3 klamry bo wiedziałem że to drogie zabawki z czego instruktor powiedział "nie miałeś o czym myśleć.... "Prawda jest taka że dobre szkolenie to takie które przygotuje Cię na takie ewentualności. Muszę stwierdzić że słuchałem dokładnie. Pozdrawiam Aeroklub Gliwice
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem