📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:04

Przygotowuje małą do prawdziwego życia. Nie będzie zaskoczona w przyszłości jak coś jej nie wyjdzie, kolejne porażki już tak nie bolą jak swoje przeżyjemy.
Każde dziecko potrzebuje trochę traumy, to wychowuje. A jak można taką traumę zapewnić podpuszczając dziecko (tak jak tu, gdzie później dostało prezent i wszystko było ok, albo tak jak 4x4offroad napisał) to tym lepiej. To kontrolowana trauma w kontrolowanym środowisku. Najgorzej mają dzieci, które bezpiecznie i bezstresowo przewiną się przez dzieciństwo... czekają ich męki w prawdziwym świecie.
up
Traumę można dziecku zapewnić zachęcając do sportu, nie zawsze się wygrywa.
A nie takimi metodami, które podważają zaufanie.
Traumę można dziecku zapewnić zachęcając do sportu, nie zawsze się wygrywa.
A nie takimi metodami, które podważają zaufanie.
4x4offroad napisał/a:
W zeszłym roku przygotowałem wielki karton dla syna, uradowany otwiera
szczęściem tej chwili mógłby obdarować wszystkie dzieci Afryki, w środku był mniejszy karton, i znowu mniejszy (było ich pięć)...aż doszedł do zawiniątka, łzy szczęścia zakręciły mu się w oczach, jeszcze tylko jedna wstążka i już będzie wiedział co w tym roku dostał, udało się! 30 sekund bezruchu, zdziwiony wzrok... wtedy otrzymał ziemniaka
![]()
Żal mi cię człowieku
józekdeluxe napisał/a:
Żal mi cię człowieku
Chociaż komuś... :*
Trauma, traumą, ale nie potrafiłbym zrobić takiego czegoś dziecku zwłaszcza w taki piękny świąteczny czas.
4x4offroad napisał/a:
wtedy otrzymał ziemniaka
![]()
Zimniok, zimniok, cały jeden! Wielka radość w łotewskiej wiosce

widze, że tatuś buduje pozytywne relacje z córeczką
odwdzięczy mu się za kilka lat...

paix napisał/a:
4x4offroad zamówiłeś nowego ajfona z allegro?
![]()
Galaxy S 5

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie