Zabobony zabobonami ale są lekarstwa naturalne których działania nie da się wytłumaczyć. Np oryginalne zioła szwedzkie, nie Marii Treuber czy Bitnera ale Jacobus pomogły mojej matce wyjść z raka bez operacji i chemioterapii, nowotwór po prostu został wchłonięty w ciało, mi pomogły na przetoki na udach a babci na reumatyzm. Babcia je kupiła za komuny za dolary od jakiegoś spekulanta jedną paczkę wtedy zużyła i gdy zobaczyła jak działa to trzymała pod kluczem drugą, bo tylko dwie kupiła i po 20 latach dopiero jak moja mama dowiedziała się że ma raka zgodziła się otworzyć. Są one dostępne na niemieckim ebayu ale ok 60% wystawionych tam to podróbki, cena nie jest duża a działają cuda. Kolejny przykład medycyny to słynna Serwinka, znana jest w całym kraju a ja mam takiego farta że jest z mojego regionu, przyjeżdżają do niej księża, politycy a nawet sami lekarze a jest to stara babcia która potrafi więcej niż sztab lekarzy polskich nawet z doktorem Housem na czele
konto usunięte
2012-07-01, 13:29
@ktoś tam, kto broni chińskich zabobonów...otóż nasza medycyna opiera się na nauce, na obserwacjach, badaniach, mikroskopach, rezonansach, biochemii, fizjologii i długo by jeszcze wymieniać. Wiara, że jakaś cześć ciała zwierzęcia jest lecznicza tylko dlatego że jest duże/ładne albo przyśniło się jakiemuś wiejskiemu znachorowi jest śmieszna. Prosty przykład: zapalenie ucha środkowego- ja bym zażył jakąś amoksycyline i po 2 godzinach objawy zaczęłyby ustępować, dla bezpieczeństwa, co by bakterie nie zrobiły kontrataku pojadłbym jeszcze to lekarstwo z tydzień. Ty natomiast lecząc się na przykład lamparcim łąjnem wygrałbyś kolejno zapalenie ucha wewnętrznego, opon mózgowych, mózgu i zasiłek pogrzebowy dla swojej mamy
Najnowsza gra ekipy Naughty Dog (Ci od Crash'a Bandicoot'a i chociażby serii Uncharted) pt. The Last of US traktuje o Ziemi zniszczonej tym wirusem.
Oto trailer. na YT więcej materiałów