ktoś coś wie na ten temat ?
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:51
Wir rzeczny, powstaje na wskutek ... ble ble ble Co bede tlumaczyl wszyscy wiedza. Amen
vatherland napisał/a:
Test Ufołowa -
1. Okrągłe - tak!
2. Dziwne - tak!
3. Kręci się - tak!
4. Znajduje się w USA - tak!
5. Zadziwia - tak!
6. Nagrane - tak!
7. Wrzucone na neta - tak!
100/100% to musi być UFO jak byk!
![]()
To chyba Niemcy. Bo tam babka coś "szprecha" po szwabsku na początku...
prądy rzeczne (wiry) po drugie primo dno rzeki ma własne korytarze, którymi woda rzeczna wędruje nimi do innych zbiorników wodnych lub w głąb gleby. Może się tak dziać w odwrotnej kolejności. Otóż takimi korytarzami właśnie woda trafia do koryta rzeki co jest widoczne po ruchu wody.
Sam byłem świadkiem za dzieciaka w głębokiej na oko 1,5m rzeczce na dnie był spory otwór. Za nim z rzeczki płynął już strumyk
Sam byłem świadkiem za dzieciaka w głębokiej na oko 1,5m rzeczce na dnie był spory otwór. Za nim z rzeczki płynął już strumyk
Krążki lodowe (ang. pan ice) - nieprzezroczyste, okrągłe bryły lodu płynące z prądem rzeki i łączące się ze sobą. Powstają wskutek zlepiania się śryżu. Na ich brzegach widoczne są charakterystyczne białe wianki.
Krążki lodowe stopniowo łączą się tworząc najpierw pola śryżowe, a potem pokrywę lodową.
Śryż (zwany też lodem prądowym) jest efektem zamarzania cieku wodnego bądź jeziora.
Choć coś w stylu "Twoja stara bierze kąpiel, a to jest korek od wanny, czy to nie oczywiste" bardziej tu pasuje.
Krążki lodowe stopniowo łączą się tworząc najpierw pola śryżowe, a potem pokrywę lodową.
Śryż (zwany też lodem prądowym) jest efektem zamarzania cieku wodnego bądź jeziora.
Choć coś w stylu "Twoja stara bierze kąpiel, a to jest korek od wanny, czy to nie oczywiste" bardziej tu pasuje.
Podczas gdy temperatura spada i zaczyna pomalutku tafla rzeki zamarzać małe drobinki lodu płynące zaczynają się zbierać w skupiska aż w końcu płynąc w coraz większym skupisku natrafiają na lód - zamarzniętą tafle przez co się zatrzymują i prąd zaczyna obracać całością. Idealnie równy kształt bierze się z racji tego, iż podczas obrotu ocierają się obie krawędzie i powstaje wzrokowo idealny okrąg.
tribal216 napisał/a:
ktoś coś wie na ten temat ?
Jak nie rosja, to nie wiem
cosiarz napisał/a:
Krążki lodowe (ang. pan ice) - nieprzezroczyste, okrągłe bryły lodu płynące z prądem rzeki i łączące się ze sobą. Powstają wskutek zlepiania się śryżu. Na ich brzegach widoczne są charakterystyczne białe wianki.
Już myślałem, że nikt o tym nie napisze...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie