Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:33
~DMT 2023-01-10, 11:59 2
Wiewór napisał/a:

Dyżurny szur i plaskoziemca sadola zawsze na służbie.

Witamy, witamy. Nie musisz się przedstawiać, my to doskonale wiemy już od dawna Abraxusie...

Zgłoś
Siriuz 2023-01-10, 12:00 3
Pijanystary napisał/a:

Nic nie wykalazes wykazałeś jakieś szurowskie teorie i to tyle. Jakiś,,ich nowy lad", Rosją która pokazała środkowy palce w pandemii

Taa, a jak się ma to Twoje zaciskanie pętli skarbówki do rozdawnictwa rządu w różnorakich programach socjalnych? Czym to wytłumaczysz?
Zgłoś
ra0mir 2023-01-10, 12:48
jasypan napisał/a:

Ty na prawdę jesteś taki tępy?

No jestem. A teraz odpowiedz na moje pytanie
Zgłoś
Sztabson93 2023-01-10, 14:28 3
Dziki jak zawsze w formie, nieliczny który nie boi się powiedzieć co się aktualnie dzieje. Każdy kto nazywa go z🤬bem czy śmieciem to tylko internetowy hejter który nawet nie zdaje sobie sprawy z wagi sytuacji.
Zgłoś
htp 2023-01-10, 14:51
OpenStreetMaps napisał/a:

Dlaczego wszędzie mamy płacić gotówką, banknotami zamiast kartą?
- Mam w kieszeni banknot 50 zł. Idę do restauracji i zapłacę banknotem za obiad. Właściciel restauracji następnie wykorzystuje banknot do zapłaty za pranie. Właściciel pralni następnie wykorzystuje banknot, aby zapłacić fryzjerowi. Fryzjer wykorzysta banknot na zakupy. Po nieograniczonej liczbie płatności nadal pozostanie banknotem 50 zł, który spełnił swoje zadanie dla każdego, kto użył go do płatności, a bank wyskoczył z każdej transakcji płatności gotówkowej.
- Ale jeśli przyjdę do restauracji i zapłacę cyfrowo - Kartą , opłaty bankowe za moją transakcję płatniczą pobierane od sprzedawcy wynoszą 3%, czyli około 1,50 zł, podobnie jak opłata 1,50 zł za każdą kolejną transakcję płatniczą lub ponowne pranie właściciela lub płatności właściciela pralni, płatności fryzjera itp..... Dlatego po 30 transakcjach początkowe 50 zł pozostanie tylko 5 zł, a pozostałe 45 zł stało się własnością banku dzięki wszystkim cyfrowym transakcjom i opłatom.
Tak swych niewolników w ch ja robią banksterzy.

Całkowita prowizja od każdej transakcji kartą płatniczą wynosi średnio od 0,69 do 0.79 procent. Do tego np. do 100.000 zł bez prowizji.
Zgłoś
Pijanystary 2023-01-10, 15:23
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Nero1682 2023-01-10, 15:54
Cytat:

ględzenie jakiegoś tam nudnego profesorka od ekonomii

To oznacza tylko, że nie rozumiesz większość tego co mówi profesorek od ekonomii i nie powinieneś zawierać głosu bez dokształcenia się. W momencie gdy będziesz miał bazowe pojęcie o ekonomii to rozprawiaj czy dana rzecz jest zła czy dobra. Na obecną chwilę nam nie grozi brak gotówki ponieważ w konstytucji RP jest:
Cytat:

Art. 76. [Ochrona konsumentów]
Władze publiczne chronią konsumentów, użytkowników i najemców przed działaniami zagrażającymi ich zdrowiu, prywatności i bezpieczeństwu oraz przed nieuczciwymi praktykami rynkowymi. Zakres tej ochrony określa ustawa.

Twoje prawo do prywatności w czasie zakupów więc chroni konstytucja i obecnie zrzekasz się tego prawa np.: respektując regulaminy sklepów podczas używania kart klientowskich czy aplikacji, które za informacje co kupujesz dają ci możliwość skorzystania z promocji. Menceny, trenery, inni celebryci nie mają pojęcia jak wiele czasu zajęłoby usunięcie fizycznej gotówki więc spokojna głowa.
Zgłoś
Siriuz 2023-01-10, 16:12
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
kolosasz 2023-01-10, 17:22 1
DzikiTrener obraził się na płatności bezgotówkowe? Czy ma to związek z tym wydarzeniem?

Cytat:

Operator płatności mobilnych mPay rozwiązał umowy ze znanym inwestorem Rafałem Zaorskim, firmą Dark Pool One i spółką influencera Dzikiego Trenera. Na koniec grudnia ub.r. w aplikacji mPay było zarejestrowanych 1,15 mln użytkowników, o 60,9 proc. więcej niż przed rokiem.

Źródło
Zgłoś
focusek 2023-01-10, 21:13 2
Zgłoś
werido 2023-01-10, 21:43
W bankomacie należy wybrać ukaiński i już limit 800 zł na jednorazową wypłatę nie obowiązuje. Ot taka ciekawostka.
Zgłoś
Jebacpis69 2023-01-10, 22:17
Zgłoś
OpenStreetMaps 2023-01-10, 22:35 1
Zgłoś
Chk 2023-01-10, 23:13
Nie pokazuj mi tej brzydkiej gęby
Zgłoś
4Lokalny2Chłopaczek0 2023-01-11, 3:07
Żule stracą pracę przy żabce kto teraz im da 50 groszy na bułkę
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem