Interesujący filmik, obrazujący
dyktatora Libii i jego
politykę uciskania swego narodu:
Cytat:
Przyczynę dla której „Zachod" (po słowacku 'sracz') chciał koniecznie zlikwidować Kadafiego i jego Socjalistyczną Republikę najlepiej przedstawia ten filmik. Dowiecie się z niego dlaczego Libia została krajem przeznaczonym do likwidacji.
Link do "Zielonej Księgi"
911-truth.net/other-books/Muammar-Qaddafi-Green-Book-Eng.pdf
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Libia to był jedyny kraj, który miał nadwyżkę budżetową kilka lat pod rząd i zaczynał pozyczać kasę innym krajom, do tego walczył z polityką dolara jako waluty wymiany w transakcjach handlu ropą = miał zagwarantowane jak w banku, że będzie pierwszym krajem w którym Amerykanie wprowadzą demokrację
Być może sie mylę, ale podobnie było w Iraku.
konto usunięte
2012-08-11, 18:29
konto usunięte
2012-08-11, 18:31
teraz sie dowiaduje ciemna masa dlaczego zlikwidowali go?
konto usunięte
2012-08-11, 18:32
Cytat:
Być może sie mylę, ale podobnie było w Iraku.
Dobrze mówisz. Jeżeli ktoś pamięta to może dopowie; z tego mi świta to chyba chciał wykorzystywać juana czy tam euro zamiast dolara w handlu ropą? Już chwilę minęło, więc proszę o poprawkę.
thez napisał/a:
Strona nie istnieje
konto usunięte
2012-08-11, 19:05
konto usunięte
2012-08-11, 19:13
konto usunięte
2012-08-11, 19:15
konto usunięte
2012-08-11, 19:26
Jak dla mnie demokracja padnie szybciej niż myśli większość ludzi to będzie jak z komuną tam był nacisk tu też jest komuna padła demokracja jest temu bliska ...
Nie wiem jak sie mam do tego ustosunkować. Z jednej strony mam internet wolność wypowiedzi, brak źródeł, mówienie co ślina na język przyniesie i możliwą próbę wyniesienia Kadaffiego jako dyktatora do poziomu świętego, a z drugiej wierci wiertłem po łbie że to może być prawda. Tylko nie umiem jakoś dobrych argumentów znaleźć na tą prawdę, bo w internecie każdy mówi co chce.
konto usunięte
2012-08-11, 19:50
Tu pełny filmik na youtube. Niestety wymaga znajomości angielskiego.
/watch?v=THlaMUq6MKU (nie wstawiam bo nie da się na sadola dłuższych niż 20 minut)
Libia kiedyś i dziś:
A tak wozi się prezydent USA (warto porównać do tego jak na filmiku jeździł Kadafi i jak reagowała społeczność na jego przejazd i porównać do tego). "Dyktator" kadafi jeździ zwykłą terenówką i nie boi się swoi obywateli. Obama jeździ pancerną limuzyną, obstawiony setkami agentów i policjantów... Daje do myślenia.
Żadnego spisku nie ma.
konto usunięte
2012-08-11, 19:53
red1791,
To albo sprawdź różne źródła, samemu poszukaj różnych opinii, znajdź jakieś forum, na którym znajdziesz opinie ludzi, którzy faktycznie tam mieszkają, możesz nawet samemu tam polecieć i zbadać to na własnej skórze... albo włączyć TV i słuchać tej kurewskiej propagandy, którą niestety wiele osób w Polsce łyka. Internet jest ostatnim wolnym źródlem informacji, gdzie można stworzyć własną opinię na temat praktycznie wszystkiego.
konto usunięte
2012-08-11, 19:55
na poczatku myslalem ze to nowy teledysk waszki g